Ιαν
16

ΟΠΤΙΚΟΙ - Συνεχίζεται το αλαλούμ για τη χορήγηση γυαλιών οράσεως
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Δεν έχει τέλος το αλαλούμ, στην αγορά από τους πολίτες γυαλιών, καθώς εξαιτίας του ΕΟΠΥΥ, εξακολουθεί να υφίσταται θέμα για τις αποζημιώσεις γυαλιών οράσεως.

Στην ουσία το μέτωπο αντίστασης των οπτικών όλης της χώρας είναι συμπαγές και μέχρι στιγμής ελάχιστοι έχουν αποδεχτεί το νέο σύστημα οπτικών με voucher. Οι οπτικοί αρνούνται εξαιτίας των οικονομικών οφειλών από πλευράς τους ΕΟΠΠΥ δηλώνοντας ότι «θα προκύψει σοβαρό πρόβλημα για την λειτουργία τους».

Το αδιέξοδο δεδομένο και οι οπτικοί προσπαθούν να βρουν λύσεις προκειμένου αφενός να κρατήσουν τα καταστήματά τους και αφετέρου να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που χρειάζεται οπτικά έως ότου υπάρξει μια λύση στο θέμα που έχει προκύψει.

Στο τέλος του προηγούμενου Νοεμβρίου αποφασίστηκε να δοθεί προσωρινά η δυνατότητα στους ασφαλισμένους να αποζημιώνονται για τη δαπάνη και με τον παλιό τρόπο, καταθέτοντας δικαιολογητικά στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, εφόσον δεν βρίσκουν οπτικό που να δέχεται το voucher.

Ωστόσο, και σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπρόεδρου του ΕΟΠΥΥ η δυνατότητα αυτή επεκτείνεται και για το πρώτο διάστημα του 2019, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση ενώ ετοιμάζεται να επανέλθει για το θέμα των voucher.

Ο Νομαρχιακός εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών για το Νομό Ιωαννίνων Μάνθος Μάνθος αναφέρθηκε χθες σε δηλώσεις του, στα όσα εξελίσσονται τονίζοντας πως μέχρι στιγμής οι πολίτες εξυπηρετούνται και αποζημιώνονται για την δαπάνη τους με τον τρόπο που ίσχυε, υπογραμμίζοντας ότι στην περιοχή μας δεν υπάρχει «κανένας οπτικός που να δέχεται voucher».

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος