Ιαν
22

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Ζητά αποφυγή εντάσεων για τη «Συμφωνία των Πρεσπών»
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

 

Μάξιμος: «Δημιουργείται ένα επικίνδυνο κοκτέιλ στην περιοχή και θα πρέπει να ζυγίσουμε τα

πράγματα για να λάβουμε σωστές αποφάσεις»

 

Την δική του προτροπή προς τους πολιτικούς, κοινωνικούς φορείς και προς τις συλλογικότητες, έδωσε χθες, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, κ.κ. Μάξιμος, αναφορικά με τις συζητήσεις για την «Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο κ.κ. Μάξιμος, με χθεσινές του δηλώσεις, εξέφρασε την ανάγκη να κρατήσουν όλοι οι πολιτικοί παράγοντες του τόπου χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας τις μικροπολιτικές και μικροκομματικές εντάσεις, ενώ ακόμη, υπενθύμισε ότι το θέμα δεν είναι τωρινό, όμως δυστυχώς επί σειρά ετών ο πολιτικός κόσμος της χώρας έκλεινε τα μάτια και ασχολείται με ένταση τώρα, που το θέμα έχει έρθει στο προσκήνιο.

«Δυστυχώς κάποιοι στο παρελθόν δεν έκαναν τίποτε, ενώ μέχρι σήμερα 144 χώρες αναγνωρίζουν τη Fyrom ως Μακεδονία. Προφανώς, οι πιέσεις είναι τεράστιες για πολιτικούς, κοινωνικούς, στρατιωτικούς και άλλους λόγους. Δημιουργείται όμως ένα επικίνδυνο κοκτέιλ στην περιοχή και θα πρέπει να ζυγίσουμε τα πράγματα για να λάβουμε σωστές αποφάσεις, να είμαστε νηφάλιοι και κυρίως να μη διχαστούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η γιορτή και το… Γηροκομείο

Εξάλλου, η χθεσινή ήταν μία σημαντική ημέρα για τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων σε προσωπικό επίπεδο, αφού είχε την ονομαστική του εορτή. Συνέπεσε όμως η εορτή του Μάξιμου του Ομολογητού τη φετινή χρονιά με την προ ημερών τακτοποίηση του ζητήματος που προέκυψε με την επιβολή προστίμου στο Γηροκομείο των Αγαθοεργών με την κατηγορία της λαθρεμπορίας πετρελαίου.

Έτσι, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και τις ευχές εκατοντάδων πολιτών, ιερέων και αρχιερέων που έφτασαν στη Μητρόπολη, ο κ. Κ. Μάξιμος αναφέρθηκε στη διευθέτηση του ζητήματος εκφράζοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες προς εκείνους που βοήθησαν, ώστε να φανεί η αλήθεια.

Τέλος, αφού έκανε αναφορά στο υπόδειγμα του Μάξιμου του Ομολογητού στάθηκε στην επίσκεψη μίας ομάδας 32 αποδήμων που βρέθηκε στα Ιωάννινα προκειμένου να του ευχηθεί δια ζώσης.

«Είναι ημέρα χαράς για εμένα και πρέπει κάθε τέτοια μέρα να κάνουμε και έναν απολογισμό για το αν είμαστε άξιοι να φέρουμε το όνομα ενός Αγίου. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την επίσκεψη αυτών των 32 ανθρώπων από τη Γερμανία που ήρθαν να ευχηθούν χρόνια πολλά και που εάν δεν ήταν αυτοί να βοηθούν με κάθε τρόπο τα τελευταία χρόνια για να ορθοποδήσουμε στο Γηροκομείο, σήμερα θα ήμουν φυλακή για χρέη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος