Φεβ
07

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ - Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη θεσμοθέτηση του Π.Δ. της λίμνης
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Στη διάθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος το υπόμνημα του Τμήματος Ηπείρου

 

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος βρίσκεται ήδη το υπόμνημα που ετοίμασε και απέστειλε η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, με την ελπίδα πως αυτή τη φορά θα γίνει πράξη η θεσμοθέτηση του Π.Δ. της Παμβώτιδας.

Μάλιστα, το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ, ολοκλήρωσε το υπόμνημά του μετά από τρεις πολύωρες συνεδριάσεις της διοικούσας επιτροπής, λαμβάνοντας υπόψιν και τις προτάσεις των αρμόδιων επιτροπών.

Με βάση το εμπεριστατωμένο και πλήρες υπόμνημα, χθες σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ, Γιώργος Παππάς, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, σημειώνοντας πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, θα προχωρήσει στη θεσμοθέτηση του Π.Δ Παμβώτιδας.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης με την ιδιότητα του προέδρου είχε την ευκαιρία να μιλήσει και για το παρελθόν και τις πιθανές ή προφανείς αιτίες για τις οποίες το Π.Δ δεν θεσμοθετήθηκε, αλλά και για τις εκτιμήσεις της διοικούσας για το άμεσο μέλλον.

Όπως ανέφερε, είναι εύλογος ο προβληματισμός γιατί επί μία δεκαετία δεν έχει τελεσφορήσει η προσπάθεια, σημειώνοντας πως κατά την άποψή του δεν είναι ισχυρό επιχείρημα τα τεχνοκρατικά ελλείμματα της κεντρικής διοίκησης.

«Αντιθέτως θεωρώ πως οι τοπικές κοινωνίες δημιουργούν διαχρονικά προσκόμματα στην κύρωση του Π.Δ. Δεν είναι μία μομφή, αλλά μία πραγματικότητα που καθορίζεται από συμφέροντα, πολιτικές και μικροπολιτικές προσεγγίσεις και από την απουσία διαμόρφωσης περιβαλλοντικής συνείδησης. Ως ΤΕΕ, προφανώς επιδιώκουμε να εκδοθεί το Π.Δ, γιατί το περιβάλλον αποτελεί ταυτόχρονα και κληρονομιά αλλά και κληροδότημα. Υπάρχει μία αντίληψη που διαχρονικά βολεύει ορισμένους, που κρύβονται πίσω από τη γραφειοκρατία. Δεν πιστεύω όμως ότι μία υπηρεσία απλώς διαμορφώνει συνεχώς θέσεις και μία τοπική κοινωνία απλώς περιμένει τη θεσμοθέτηση του Π.Δ», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς που απαντώντας και σε σχετικές ερωτήσεις για το εάν το ΤΕΕ ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας στην κοινή διαμόρφωση άποψης, ήταν σαφής.

«Δεν μπαίνουμε στο κομμάτι της σύγκρισης με το παρελθόν, αλλά στην ανάγκη θεσμοθέτησης του Π.Δ. Θεωρούμε ότι οι τοπικοί φορείς θα έπρεπε να απευθυνθούν στο ΤΕΕ και να ζητήσουν την άποψή μας και όχι το αντίθετο», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Γέφυρα επικοινωνίας»

Εξάλλου, η χθεσινή «επαφή» του κ. Παππά με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ήταν η πρώτη μετά την ανάληψη της διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου με τον πρόεδρο του Τμήματος Ηπείρου να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο των μέσων ενημέρωσης ως «γέφυρα επικοινωνίας» μεταξύ του τεχνικού κόσμου και της κοινωνίας.

«Είναι καταστατική υποχρέωση του Επιμελητηρίου η ενημέρωση της κοινής γνώμης για τεχνικά ζητήματα με εκλαϊκευμένο τρόπο. Προσωπικά, είμαι υπέρ του δημόσιου λόγου, γιατί βοηθά να ξεκαθαριστούν οι απόψεις και οι θέσεις του τεχνικού κόσμου, να ενημερωθεί η κοινή γνώμη, αρκεί αυτό να γίνεται μακριά από την γενικότερη πολιτικολογία», ανέφερε.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος