Φεβ
08

ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Δ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Δράσεις και παρεμβάσεις σε κάθε γωνιά της πόλης
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

Συνεχής η αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων με τη χρήση αστικών αντικειμένων, προχωρούν και οι εθελοντικές και συνεργατικές δράσεις - Προς ψήφιση ο κανονισμός Πρασίνου του Δήμου για την προστασία, ορθή χρήση και λειτουργία των κοινόχρηστων χώρων

 

Σε πολλούς τομείς και με μοναδικό στόχο να αλλάξει η εικόνα σε κάθε γειτονιά και συνοικία της πόλης, το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών, συνεχίζει τις δράσεις του και τις παρεμβάσεις του.

Ήδη, εδώ και αρκετούς μήνες, έχει γίνει σημαντική δουλειά στο κέντρο της πόλης, αλλά και σε διάφορες περιοχές, περιμετρικά του κέντρου, ενώ οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και σε πολλές γειτονιές των Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο αυτό, χιες η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου και ο προϊστάμενος του Τμήματος Πρασίνου, Γιώργος Σαούγκος, συναντήθηκαν με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων, Απόστολο Βασδέκη, για το θέμα των πτώσεων δέντρων σε έκτακτες περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα υπήρξε ενημέρωση για τον ορθό τρόπο διαχείρισης – κοπής των πλατάνων. Όπως ενημέρωσε τον κ. Βασδέκη, η αρμόδια αντιδήμαρχος, η διαχείριση και κοπή πλατάνων που πραγματοποιεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία πρέπει να γίνεται σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες ώστε να προληφθεί η μετάδοση του μεταχρωματικού έλκους, η οποία απειλεί τα πλατάνια σε όλη την Ήπειρο.

«Ενημερώσαμε διεξοδικά τον Διοικητή της Πυροσβεστικής για όλες τις παραμέτρους που πρέπει να γνωρίζει η Υπηρεσία του για την κοπή πλατάνων, όπως είναι η ορθή απολύμανση των εργαλείων αλλά και η επικοινωνία με το Δασαρχείο ή το Τμήμα Πρασίνου», σημείωσε μεταξύ άλλων η κα. Βασιλείου.

Η αντιδήμαρχος ανέφερε ακόμη πως το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου λαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας όταν προβαίνει σε κλάδεμα πλατάνων καθώς επίσης βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία τόσο με το Δασαρχείο όσο και με το Ινστιτούτο Μεσογειακών και δασικών οικοσυστημάτων και παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της νόσου.

Επιπλέον κάλεσε τους συμπολίτες να μην προβαίνουν σε αυθαίρετες κοπές κλαδιών πλατάνων, να αποφεύγουν την καύση τους και να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες για ζητήματα που αφορούν την διαχείριση πλατάνων.

Αστικά αντικείμενα

σε κοινόχρηστους χώρους

Εν τω μεταξύ στις χθεσινές της δηλώσεις η κα. Βασιλείου, αναφέρθηκε και στις δράσεις του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου που αφορούν την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων με τη χρήση αστικών αντικειμένων.

«Πριν τρία χρόνια ο συμπολίτης μας, Γιάννης Κράβαρης δημιούργησε ένα αστικό αντικείμενο σχετικό με τα Χριστούγεννα. Αναφέρομαι στα γνωστά σε όλους μας Δώρα. Εμείς δεν βλέπουμε αυτή του δημιουργία απλώς σαν ένα χριστουγεννιάτικο σύμβολο, αλλά σαν ένα αστικό αντικείμενο που συμβολίζει την αξία του δώρου, το οποίο δίνεται χωρίς ανταλλάγματα για να εκφράσει την αγάπη μας και την διάθεσή μας για προσφορά. Δώρο άλλωστε είναι η ζωή, η ελευθερία και η φύση. Έτσι το τοποθετήσαμε σε έναν κοινόχρηστο χώρο, στον κυκλικό κόμβου που βρίσκεται στο σπίτι του Αγίου Γεωργίου στη Λιμνοπούλα, για να μας θυμίζει τη αξία της ζωής.

Σχεδιάζουμε την δημιουργία και άλλων αστικών αντικείμενων για να αναβαθμίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους μας, ενώ σύντομα πρόκειται να τοποθετήσουμε και νέες, πληροφοριακές πινακίδες για τα πάρκα και τους κοινόχρηστους χώρους», επισήμανε χαρακτηριστικά η κα. Βασιλείου.

Εθελοντικές δράσεις

Τέλος, χθες η κα. Βασιλείου, αναφέρθηκε και στις εθελοντικές και συνεργατικές δράσεις που προωθεί και υλοποιεί το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου με τοπικούς φορείς αλλά και εταιρίες στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο παράδειγμα του σουπερμάρκετ My Market της εταιρίας Metro, η οποία ανέλαβε να υιοθετήσει ένα πάρκο στα Καρδαμίτσια.

«Σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου, με αρχιτέκτονες και εθελοντικές ομάδες της, η εταιρία θα υλοποιήσει εργασίες εξωραϊσμού και ουσιαστικής αναβάθμισης του πάρκου. Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που αξίζει και άλλες εταιρίες να μιμηθούν», σημείωσε μεταξύ άλλων η κα. Βασιλείου.

Τέλος η αρμόδια αντιδήμαρχος, τόνισε πως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έρθει προς ψήφιση και ο κανονισμός Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών για την προστασία, ορθή χρήση και λειτουργία των κοινόχρηστων χώρων αστικού και περιαστικού πρασίνου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος