Φεβ
08

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Προεκλογικοί διαξιφισμοί για τη ΔΕΥΑΙ
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} ul.ul1 {list-style-type: disc}

  • Ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και την παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία»

 

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται όλες οι παρατάξεις στο Δήμο Ιωαννιτών, κάτι που οδηγεί και θα οδηγήσει και στο μέλλον, σε πολιτικούς διαξιφισμούς, για διάφορα ζητήματα.

Ένα από τα θέματα που συχνά προκαλεί τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις, είναι και η ΔΕΑΥΙ, θέμα για το οποίο, χθες, εξέδωσε ανακοίνωση αρχικά η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», για να απαντήσει στη συνέχεια η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων.

Αρχικά στην ανακοίνωση της παράταξης Γκόντα, σημειώνεται πως η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της ΔΕΥΑΙ, είναι «το μέγα ζητούμενο που απουσιάζει και η οποία μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα που ταλανίζουν την επιχείρηση τα τελευταία χρόνια».

«Δυστυχώς το κλίμα που επικρατεί μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και επιβάλλεται να σταματήσει άμεσα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», Νίκος Γκόντας, μετά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Δ.Σ. των εργαζομένων της επιχείρησης.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, «από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι εξέθεσαν μια σειρά προβλημάτων, που αφορούν το εργασιακό καθεστώς, το οποίο επικρατεί στην επιχείρηση και το οποίο μόνον προς όφελος της καλής λειτουργίας της ΔΕΥΑΙ δεν κινείται».

Στη συνέχεια της συνάντησης του κ. Γκόντα με τους εργαζομένους, σημειώνεται πως ο επικεφαλής της παράταξης, συνέστησε στους εργαζόμενους «να δείχνουν προσήλωση στο έργο τους, ανεξάρτητα με την συμπεριφορά της διοίκησης, η οποία θα ελεγχθεί για τις πράξεις της, για να επανέλθει η επιχείρηση στην κανονικότητα και στην λειτουργικότητα, όπως αυτή προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας.

«Δυστυχώς για τον δήμο μας και για τους συμπολίτες μας, η ΔΕΥΑΙ έχει καταστεί ένα μεγάλο αγκάθι και θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να αποκτήσει την παλιά της αίγλη και δυναμική. Σ αυτή την προσπάθεια πρωταγωνιστικό ρόλο καλούνται να παίξουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι εδώ και πολύ καιρό έχουν μπει στο στόχαστρο της διοίκησης της ΔΕΥΑΙ. Συνιστούμε λοιπόν αλλαγή πλεύσης της διοίκησης και να έλθει σε απόλυτη συνεργασία με τους εργαζόμενους για το καλό όλων και κυρίως των συμπολιτών, οι οποίοι είναι εκείνοι που σε καιρούς δύσκολους, καλούνται να πληρώσουν τους λογαριασμούς, πολλές φορές με μεγάλη δυσκολία», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γκόντας.

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής

Λίγη ώρα μετά, και με αφορμή την ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» σχετικά με τη ΔΕΥΑΙ, απάντηση εξέδωσε η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων.

Στην «σκληρή» απάντηση της Δημοτικής Αρχής, σημειώνεται αρχικά πως «η σημερινή Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, όπως έχει τονίσει τόσο δημόσια όσο και ενώπιον των εργαζομένων, θεωρεί το προσωπικό της Επιχείρησης συνεργάτες».

Και στη συνέχεια αναφέρονται και τα εξής: «Όντας μια υπεύθυνη Διοίκηση, από την πρώτη μέρα όλες μας οι ενέργειες έχουν σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων της Επιχείρησης με κύριο γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών Άλλωστε, η Επιχείρηση αυτή, έχει σαν βασική φιλοσοφία της λειτουργίας της, την παροχή των αγαθών ύδρευσης και αποχέτευσης, που αποτελούν θεμελιώδεις υπηρεσίες για την ποιότητα ζωής των πολιτών. Όλες μας οι κινήσεις είναι πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας με στόχο τη διασφάλιση, τόσο των ίδιων των εργαζομένων, όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ».

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος