Φεβ
20

ΗΠΕΙΡΟΣ - «Πράσινα» βραβεία για την προστασία του περιβάλλοντοςΗΠΕΙΡΟΣ - «Πράσινα» βραβεία για την προστασία του περιβάλλοντος
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Βραβείο στην ειδική κατηγορία «Διαχείριση Περιβάλλοντος & Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

απέσπασε ο Δήμος Ζίτσας στο πλαίσιο των «Greek Green Awards 2019» - Βραβεία για

τον Δήμο Ηγουμενίτσας και τον ΦΟΔΣΑ Ιωαννίνων

 

Βραβείο στην ειδική κατηγορία «Διαχείριση Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς» απέσπασε ο Δήμος Ζίτσας στο πλαίσιο της απονομής των «Greek Green Awards 2019» με θέμα «Βέλτιστες Πρακτικές Οργανισμών και Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία».

Το βραβείο απονεμήθηκε στη διάρκεια της έκθεσης «Verde Tec» που πραγματοποιήθηκε στην Παιανία, σε ειδική εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, βουλευτές, δήμαρχοι και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή τη διάκριση του Δήμου, ανέφερε τα εξής: «Είναι η επιβράβευση της αγωνιώδους προσπάθειας που καταβάλουμε για να καταστήσουμε το Δήμο πρωταγωνιστή και πρωτοπόρο στη διαχείριση των αποβλήτων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε δράσεις που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Ταυτόχρονα, προωθούμε έργα που αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά καθώς θεωρούμε πως αποτελούν προστιθέμενη αξία στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής που αποφέρουν πολλαπλά οφέλη στους κατοίκους της».

Η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Ζίτσας και απέσπασε το βραβείο στα φετινά «Greek Green Awards 2019» για τη Διαχείριση του Περιβάλλοντος περιελάμβανε το «Πράσινο Σημείο» ενώ, για την Πολιτιστική Κληρονομιά το έργο «Cultural Lands».

O Δήμος Ζίτσας, στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που η διαχείριση αποβλήτων στην Ελλάδα είναι σε αρχικό στάδιο, αξιολογεί νέες δομές και τεχνολογίες, έτσι προχωρά στη δημιουργία του «Πράσινου Σημείου» που είναι ένας χώρος οργανωμένος, όπου ο δημότης θα φέρνει ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτί, μέταλλο, πλαστικό και γυαλί, πράσινα ογκώδη, Α.Η.Η.Ε., μικρά επικίνδυνα απόβλητα (μπαταρίες, χρώματα κ.λ.π.). Το «Πράσινο Σημείο» λειτουργεί συμπληρωματικά των συστημάτων διαλογής στην πηγή.

Παράλληλα, ο Δήμος Ζίτσας αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της αξιοποίησης, ανάδειξης και διάσωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς προχωρά μέσω του διασυνοριακού προγράμματος Interreg III Ελλάδα - Αλβανία 2014-2020, το έργο «Cultural Lands» («Πολιτιστικά Ακίνητα») το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει έργα υποδομής (65% του Προϋπολογισμού) που αφορούν στην διαμόρφωση του ιστορικού κτιρίου της Καπλάνειου Σχολής, στην Τ.Κ. Γραμμένου, σε Μουσείο Ευεργετών.

Βραβείο στον ΦΟΔΣΑ

Παράλληλα, τo πρώτο βραβείο για τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ιωαννίνων για την δουλειά και τη συμβολή στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων, παρέλαβε ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ιωαννίνων Σπύρος Κωνσταντόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε δημόσια την ικανοποίησή του για αυτή τη βράβευση ευχόμενος να ακολουθήσουν και άλλες βραβεύσεις για το Φορέα.

Η βράβευση έγινε στα πλαίσια της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Verde Tec που σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντόπουλο είναι ο κορυφαίος θεσμός για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος. Ο κ. Κωνσταντόπουλος παρέλαβε το βραβείο απο τον βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Θανάση Μπούρα.

Ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ιωαννίνων μοιράστηκε αυτή τη βράβευση με όλους όσους συνεργάστηκε και συνέβαλαν καθοριστικά στην διαχείριση των αστικών αποβλήτων.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Τέλος, το βραβείο για το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Κινητικότητας απονεμήθηκε στον Δήμο Ηγουμενίτσας κατά την 3η Διεθνή Έκθεση «Verde.tec» στον Εκθεσιακό χώρο του MEC Παιανίας στην Αθήνα.

Η Διεθνής Έκθεση, που είναι η τρίτη χρονιά που διοργανώνεται με επιτυχία, αφορά Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, ττις «Έξυπνες Πόλεις» και στην κυκλική οικονομία.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας βραβεύτηκε με το «Βραβείο Ολοκληρωμένου Σχεδιασμού Κινητικότητας» από την αρμόδια Επιτροπή, έχοντας ολοκληρώσει ήδη το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ως οδηγό έργων και δράσεων μας με ορίζοντα 20ετίας. Το βραβείο παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ κ. Χιονίδη, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος