Μαρ
14

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ - Στο προσκήνιο η ιδιοπαραγωγή των γαλακτοκομικών προϊόντων
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

Εκδήλωση, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, διοργανώνει η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Θέμα της εκδήλωσης, που θα γίνει την Τετάρτη 20 Μαρτίου στον Πολυχώρο «Δ. Χατζής», είναι «Η ιδιοπαραγωγή τυροκομικών – γαλακτοκομικών προϊόντων και η διάθεσή τους στονκαταναλωτή».

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

10.00: Προσέλευση

10.15: Έναρξη – Χαιρετισμοί

10.30: Η εθνική νομοθεσία για την οικοτεχνία. Παναγιώτης Δήμος, μαθητής της Γαλακτοκομικής Σχολής.

10.45: Ευκαιρίες και προβλήματα κατά την ιδιοπαραγωγή και πώληση γαλακτοκομικών - τυροκομικών προϊόντων. Σταματία Παρασκευούδη, «Φάρμα Παρασκευούδη», απόφοιτος Γαλακτοκομικής Σχολής.

11.00: Προϋποθέσεις για την ιδιοπαραγωγή γαλακτοκομικών –τυροκομικών προϊόντων. Ευθαλία Οικονόμου Προϊσταμένη Τμ. Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων.

11:15: Καταχώριση των μονάδων οικοτεχνικής παρασκευής στοΚεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας (ΚΗΜΟ). Σοφία Φούκη υπεύθυνη ΚΗΜΟ Π.Ε. Ιωαννίνων.

11.30: Εγγραφή του κτηνοτρόφου – μεταποιητή στο Μητρώο τουΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και στο ΑΡΤΕΜΙΣ. Κυριάκος Ζέρβας Διεύθυνση Διαχείρισης Ελέγχων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

11.45: Διάλειμμα

12.00: Άδεια παραγωγού πωλητή υπαιθρίου εμπορίου. Βασιλική Γιακαμόζη Προϊσταμένη Τμ. Αδειοδοτήσεων Δήμου Ιωαννιτών.

12.15:Πολυλειτουργικό Αγρόκτημα. Βέρα Φυντανή Προϊσταμένη Τμήματος Πιστοποίησης Αγροτικών Προϊόντων ΕΛΓΟΔΗΜΗΤΡΑ.

12.45: Ευρωπαϊκό Δίκτυο FACE - Οδηγός για τις Ορθές ΠρακτικέςΥγιεινής στην παραγωγή τυριού και γαλακτοκομικών στοαγρόκτημα. Μαρία Παπαδοπούλου Χημικός – MSc «Αφάλεια & Νομοθεσία Τροφίμων».

13.00: Ιδιοπαραγωγή γαλακτοκομικών – τυροκομικών προϊόντων:Κόστος – χρηματοδοτήσεις. Εκπρόσωπος της Εταιρείας Συμβούλων Growplan.

13.15: Ερωτήσεις - Συζήτηση – Συμπεράσματα.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος