Μαρ
14

ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ - Όλα δείχνουν… εγκαίνια τον Ιούνιο
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} ul.ul1 {list-style-type: disc}

  • Ένα ακόμη σημαντικό βήμα ολοκληρώθηκε για τη λειτουργία του Κέντρου, με την δημοσίευση σε ΦΕΚ της σύστασης του Πολυδύναμου – Ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθεί στα Γιάννενα ο Αλ. Τσίπρας για τα εγκαίνια

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη λειτουργίας του Πολυδύναμου Κέντρου στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα», μετά και το νέο σημαντικό βήμα που έγινε γνωστό πρόσφατα.

Ο λόγος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας που αφορά την σύσταση με ΦΕΚ του Πολυδύναμου και τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα η απόφαση για την σύστασή του Πολυδύναμου δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στο ΦΕΚ και αναφέρει ότι: «Στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» συνιστάται «Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης της κρίσης των χρηστών Ναρκωτικών και Αλκοολισμού», ως αποκεντρωμένη οργανική μονάδα αυτού. Με τροποποίηση της υπ’ αριθμ. Υ4α/οικ. 112527/2012 (Β΄ 3286) κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υγείας, καθορίζεται ο σκοπός του Πολυδύναμου Κέντρου, οι θέσεις του προσωπικού του, οι οποίες δεν συνυπολογίζονται στα όρια του άρθρου 9 του π.δ. 87/1986 (Α΄ 32), η κατανομή των θέσεων σε κλάδους και ειδικότητες, καθώς και κάθε οργανωτικό και λειτουργικό θέμα».

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», Βαγγέλης Καρβούνης ερωτηθείς για τις επόμενες ενέργειες είπε ότι απομένουν οι τεχνικές επιδιορθώσεις – για τις οποίες έχει ζητήσει συνδρομή οικονομική από το Υπουργείο Υγείας ενώ θετική εισήγηση κάνουν οι δυο βουλευτές κ. Μαντάς και κα. Τζούφη που ενημερώθηκαν για τα ζητήματα.

Επόμενο βήμα οι προσλήψεις προσωπικού που επίσης αναμένεται να προχωρήσουν σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από το νόμο.

Εγκαίνια τον Ιούνιο;

Μετά και τη δημοσίευση του ΦΕΚ, δεν αποκλείεται τα εγκαίνια του Πολυδύναμου Κέντρου να γίνουν τον Ιούνιο.

Προϋπόθεση των επίσημων εγκαινίων είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών αλλά και τα αναγκαία έργα συντήρησης που πρέπει να γίνουν στο επόμενο διάστημα. Εάν όλα κυλήσουν ομαλά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Καρβούνη, τότε το άνοιγμα του Κέντρου τον Ιούνιο είναι κάτι παραπάνω από πιθανό.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είναι πιθανό να βρεθεί στην αρχή του καλοκαιριού στα Γιάννενα προκειμένου να κόψει την κορδέλα στο Πολυδύναμο. Άλλωστε, το Πολυδύναμο είναι το μοναδικό τέτοιο κέντρο στη χώρα και την έναρξή του θέλει να τη σηματοδοτήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Το Πολυδύναμο, που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και κατασκευάστηκε με κοινοτικούς πόρους …αποτελεί πρωτοποριακή μονάδα στο χώρο της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχει ανάλογο Κέντρο σε όλη την Ελλάδα και αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα που έχει θέσει ο ίδιος ο κ. Καρβούνης. Στην ουσία και σύμφωνα με τον σχεδιασμό είναι μια ολοκληρωμένη μονάδα σωματικής αποτοξίνωσης.

«Εμείς εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά θα είμαστε έτοιμοι τον ερχόμενο Ιούνιο να ξεκινήσουμε την έναρξη του Πολυδύναμου Κέντρου» κατέληξε ο κ. Καρβούνης.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος