Απρ
12

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Σε φουλ ρυθμούς για τον αγωγό φυσικού αερίου
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Αμέριστη η υποστήριξη της Περιφερειακής Αρχής σε κάθε υποδομή και δραστηριότητα που εξασφαλίζει την παροχή φθηνής ενέργειας στην Ήπειρο

 

Αμέριστη και στην πράξη είναι η υποστήριξη της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου, σε κάθε υποδομή και δραστηριότητα που εξασφαλίζει την παροχή φθηνής ενέργειας στην Ήπειρο.

Αυτό αποδεικνύεται και μετά την ολοκλήρωση της Συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα, σχετικά με την εξέλιξη και την ωρίμανση του έργου του Αγωγού Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης «Ποσειδών» (Κήποι Έβρου - Φλωροβούνι Θεσπρωτίας - Ιταλία).

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος γνωμοδότησε θετικά επί του περιεχομένου φακέλου μελέτης των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου που έχει φορέα υλοποίησης και λειτουργίας την εταιρεία IGI POSEIDON.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Τατ. Καλογιάννη, σχετικά με την εξέλιξη και ωρίμανση του έργου.

Η κα. Καλογιάννη, επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την αμέριστη υποστήριξη της Περιφερειακής Αρχής και εξέφρασε το ενδιαφέρον και την αναγκαιότητα υλοποίησης δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε περιοχές της Ηπείρου.

Προς υλοποίηση του ανωτέρω σχεδιασμού έχει δεσμευτεί η Περιφερειακή Αρχή, να συνδράμει στο χρηματοδοτικό σχήμα, με πιστώσεις μέσω του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».

Τέλος η κα. Καλογιάννη ζήτησε από τα στελέχη της αρμόδιας εταιρείας τη συνεχή ενημέρωση της ως προς την εξέλιξη της πορείας υλοποίησης του έργου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της αρμόδιας εταιρείας «IGI POSEIDON» ο Κωνσταντίνος Τυρογιάννης, (εκπρόσωπος του Φορέα του έργου) οι εκπρόσωποι του μελετητικού σχήματος Πέτρος Καραγιάννης, Ιωάννης Δέτσης και Δημήτρης Χουρμουζιάδης Σύμπραξη C&M/ ASPROFOS και από την Περιφέρεια Ηπείρου η Αντιπεριφερειάρχης και οι Ευάγγελος Τσιάρας και Ιωάννης Παπαγιάννης, υπάλληλοι της Περιφέρειας Ηπείρου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος