Απρ
12

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ - Πρακτική και βιωματική εκπαίδευση των μαθητών
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Ένα μάθημα ζωής, που αναμένεται να αλλάξει την θεωρία του οδηγού ή και του συνοδηγού, λαμβάνουν οι μαθητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα που υλοποιεί ο δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Το πρόγραμμα γίνεται στις εγκαταστάσεις του Α΄ Σταθμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που επιλέχθηκαν απευθύνονται σε μαθητές Λυκείου και είναι δωρεάν. Περιλαμβάνουν θεωρητικό εκπαιδευτικό μέρος και πρακτική - βιωματική εκπαίδευση με την χρήση προσομοιωτών του Ι.Ο.ΑΣ.

Τα παιδιά μετά τη θεωρητική κατάρτιση μπαίνουν με την βοήθεια των εκπαιδευτών του ΙΟΑΣ στους προσομοιωτές ανατροπής αυτοκινήτου, Πρόσκρουσης αλλά και στη ζυγαριά Συσχέτισης Βάρους – Ταχύτητας και κάνουν χρήση των γυαλιών Προσομοίωσης Μέθης.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος, Ελένη Βασιλείου, αναφέρθηκε στην σημαντική δράση που στόχο έχει την ενημέρωση των παιδιών για τα τροχαία.

Τα τροχαία συμβάντα αποτελούν παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας την 1η αιτία θανάτου στις ηλικίες 15-29 ετών, με 1,35 εκ. νεκρούς ετησίως. Στην Ελλάδα, 2 άνθρωποι χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους στο δρόμο ενώ τουλάχιστον 3 μένουν ανάπηροι.

Παρά τη μείωση των τροχαίων συμβάντων που παρατηρείται στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει μία από τις χειρότερες θέσεις στην Ε.Ε. στα ποσοστά των θανάτων από τροχαία, ανέφερε η κα. Βασιλείου υπογραμμίζοντας την σημασία αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Να σημειώσουμε ότι το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας. «Πάνος Μυλωνάς» υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα που αποτελούν πρωτοποριακό θεσμό Πανευρωπαϊκά και είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος