Απρ
17

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΛΟΚΑΣ - Αποχωρεί από τη Δημοτική Αρχή, με ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Θ. Μπέγκας: «Το πείραμα πέτυχε, η συνεργασία ήταν εξαιρετική»

 

Με ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα για την συνεργασία που είχαν την τελευταία πενταετία, αλλά και με αναφορές, στην συνεργασία δυο παρατάξεων στη θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής, ο μέχρι χθες αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας, παραιτήθηκε από τη θέση του.

Ο κ. Κολόκας, με επιστολή του προς τον κ. Μπέγκα, υπέβαλλε την παραίτησή του από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού, τα οποία, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων του είχε εμπιστευθεί, από το ξεκίνημα της παρούσης δημοτικής αρχής.

«Έχουμε ήδη εισέλθει σε προεκλογική περίοδο με έντονες διεργασίες.

Δεδομένης της κομματικής μου ταυτότητος, την οποία υπηρέτησα και υπηρετώ αδιαλείπτως σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, και την οποία εσείς σεβαστήκατε απολύτως θεωρώ πρέπον και ηθικώς επιβεβλημένο τούτη τη χρονική στιγμή να αποχωρήσω από την παρούσα δημοτική αρχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κολόκας, στην επιστολή του.

Στη συνέχεια σημειώνει και τα εξής: «Για περισσότερα από τέσσερα έτη εργαστήκαμε από κοινού για να αφουγκραστούμε τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του Δήμου Ιωαννιτών και των δημοτών αυτού, ώστε να εφαρμόσουμε τις κατά το δυνατόν βέλτιστες πολιτικές για τα τόσα φλέγοντα και δύσκολα προβλήματα της κοινωνίας μας. Παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, και η οποία καθιστά το έργο μας δύσκολο, παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις από κοινού, στηριζόμενοι σε μια έντιμη συνεργασία, δομημένη πάνω σε ένα αυστηρό πλαίσιο αρχών και προγραμματικών συγκλίσεων, με απόλυτο αλληλοσεβασμό στη διαφορετική κομματική αφετηρία εκάστου εξ ημών.

Έχοντας τολμήσει μια πρωτοποριακή για τα δεδομένα του 2014 συνεργασία, η οποία πολεμήθηκε και λοιδορήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της παρούσης δημοτικής αρχής, από εκείνους που τώρα θα επιλέξουν να πράξουν το ίδιο, έχουμε ήδη προλάβει τις εξελίξεις και τις απαιτήσεις της σύγχρονης πολιτικής που κάνει τις συνεργασίες απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την άσκηση διοίκησης, όσο και για την επίτευξη αποτελεσμάτων στον α΄ βαθμό της αυτοδιοίκησης, αλλά και μέγα ζητούμενο της κοινωνίας. Ως εκ τούτου, ευχαριστώ για την επί το πλείστον καλή συνεργασία που είχαμε ως σήμερα, και ζητώ να κάνετε δεκτή την παραίτησή μου».

Δήλωση Μπέγκα

Λίγη ώρα μετά, ο κ. Μπέγκας, ρωτήθηκε για την αποχώρηση του κ. Κολόκα, ευχαριστώντας αρχικά με τη σειρά του τον πρώην αντιδήμαρχο.

Ο δήμαρχος κληθείς να σχολιάσει αλλά κυρίως να απαντήσει στο εάν θα υπάρξει άμεση αντικατάσταση, μετά την παραίτηση του Παντελή Κολόκα, έκανε γνωστό πως τις επόμενες ημέρες θα παρθούν οι όποιες αποφάσεις.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η παραίτηση είναι μια «προσωπική και πολιτική επιλογή του κ. Κολόκα», ενώ στάθηκε και εκείνος στην συνεργασία.

«Το πείραμα πέτυχε, η συνεργασία ήταν εξαιρετική. Όταν αγαπάς τον τόπο και όταν καταφέρνεις και συγκλίνεις προγραμματικά σε κάποια πράγματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

Ρεπορτάζ: Βασίλης Λούπας

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος