Μαϊ
16

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Σε… τροχιά ανάπλασης ο δημοτικός χώρος στους Δώδεκα Αποστόλους
Εκτύπωση

Δύο ακόμα σημαντικές προτάσεις του συμμετοχικού προϋπολογισμού γίνονται έργα, από τη σημερινή Δημοτική Αρχή

 

Με ταχείς ρυθμούς και με γνώμονα την υλοποίηση προτάσεων που έχουν καταθέσει οι ίδιοι οι πολίτες, η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, προχωρά έργα ουσίας, που αναμένεται να αλλάξουν δημόσιους χώρους του Λεκανοπεδίου.

Έτσι, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου τουρνουά καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο που χρηματοδοτήθηκε από τον συμμετοχικό προϋπολογισμό του Δήμου Ιωαννιτών δύο ακόμα προτάσεις συμπολιτών που διακρίθηκαν σε αυτή την καινοτόμα διαδικασία που εγκαινίασε πέρσι η Δημοτική Αρχή, μπαίνουν σε… τροχιά υλοποίησης.

 

Χθε, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Θανάσης Μανταλόβας, μαζί με δημοτικούς συμβούλους και υποψηφίους της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα» παρουσίασαν στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Καλλιθέα» την αρχιτεκτονική μελέτη που εκπόνησαν οι υπηρεσίες του Δήμου, βασισμένη στην πρότασή του για την ανάπλαση του δημοτικού ακάλυπτου χώρου στον κόμβο των Δώδεκα Αποστόλων.

Μια πρόταση η οποία τις επόμενες μέρες οδηγείται σε δημοπράτηση όπως και εκείνη που κατατέθηκε από το Σύλλογο των Μελάνδρων και αφορά στη διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου και χώρου αναψυχής στην περιοχή.

«Εμείς μέσω και του συμμετοχικού προϋπολογισμού αλλά και της γενικότερης φιλοσοφίας μας θέλουμε να ‘εθίσουμε’ τους πολίτες μας να γίνουν ενεργοί σε μεγαλύτερο βαθμό. Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω τις προτάσεις των συμπολιτών μας να γίνονται έργα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συνεχίζουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας

«Οι δύο προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 80.000 ευρώ διακρίθηκαν στον συμμετοχικό προϋπολογισμό και η Δημοτική Αρχή είναι σε θέση σήμερα να τις κάνει έργα. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η πιστεύουμε όχι προσχηματικά αλλά επί της ουσίας στην ιδέα του συμμετοχικού προϋπολογισμού», τόνισε ο κ. Μανταλόβας.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος