Μαϊ
22

«ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» - Στόχος η ενοποίηση των ελεύθερων χώρων του κέντρου
Εκτύπωση

Στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων βρέθηκε από το πρωί χθες η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή». Οι υποψήφιοι της είχαν την δυνατότητα να διανείμουν το πρόγραμμα και να συζητήσουν με εκατοντάδες Γιαννιώτες τις προτάσεις για την πόλη και τις δημοτικές ενότητες.

 

Παράλληλα με την πρωτοβουλία αυτή θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι η πλατεία μπορεί και πρέπει να γίνει τόπος συνάντησης των Γιαννιωτών.

Σε δηλώσεις που έκανε στα μέσα ενημέρωσης εκ μέρους της παράταξης, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Ζωγράφος, τόνισε ότι τους τελευταίους μήνες δημιουργήθηκε έντονος προβληματισμός και προκλήθηκαν πολλές συζητήσεις για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, μετά τον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμού που προκήρυξε η απερχόμενη δημοτική αρχή.

Οι παρεμβάσεις που απαιτούνται είναι:

- Επισκευή δαπέδου στα σημεία που απαιτείται. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε είναι δεκάδες τα σπασμένα πλακάκια.

- Αύξηση πρασίνου. Είναι εφικτό να γίνει.

- Διαμόρφωση υδάτινου στοιχείου με την λειτουργία σιντριβανιού.

- Αναμόρφωση διόδου πάρκου Κ. Μπέγκα

- Διαμόρφωση πέργκολας

- Νέα και λειτουργικά παγκάκια

- Χημικές τουαλέτες.

- Κιόσκι για τις μητέρες που επιθυμούν να θηλάσουν τα μωρά τους.

Το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων αυτών ανέρχεται στις 150.000 ευρώ.

Για τη Δημοτική

Ενότητα Παμβώτιδας

Με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αναβάθμιση του ρόλου των Κοινοτήτων ολοκλήρωσε τις περιοδείες του στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας ο κ. Ελισάφ.

Ο κ. Ελισάφ και υποψήφιοι της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» επισκέφθηκαν όλα τα χωριά της Παμβώτιδας όπου είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους κατοίκους, να καταγράψουν τα προβλήματα και ν’ αναλύσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

Κοινή διαπίστωση είναι πως πολλά από τα καθημερινά προβλήματα παραμένουν άλυτα ενώ σημαντικές υποδομές δεν υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Ελισάφ υπογράμμισε ότι η βελτίωση του οδικού δικτύου, ο επαρκής φωτισμός, η αναβάθμιση της αστικής συγκοινωνίας, η βελτίωση των αθλητικών υποδομών, των κοινόχρηστων χώρων και των παιδικών χαρών αποτελούν βασικές προτεραιότητες και υποχρέωση ενός οργανωμένου δήμου προς τους πολίτες του.

Στα νοσοκομεία

Ακόμη, στο χώρο που υπηρέτησε με συνέπεια επί σειρά ετών, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων βρέθηκε χθες ο κ. Ελισάφ.

Ο κ. Ελισάφ συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βασίλη Τσίκαρη και συζήτησαν θέματα που αφορούν στο χώρο της υγείας και της αναβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών ενώ τόνισαν τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όχι μόνο στην Ήπειρο αλλά σε ολόκληρη την Βορειοδυτική Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο κ. Ελισάφ επισκέφθηκε τις κλινικές του νοσηλευτικού ιδρύματος και βρέθηκε ανάμεσα σε πολλούς συναδέλφους και συνεργάτες οι οποίοι του ευχήθηκαν επιτυχία στις εκλογές σημειώνοντας ότι με την ίδια συνέπεια που υπηρέτησε την ιατρική θα υπηρετήσει και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Συγκινητική ήταν και η επιστροφή του στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», εκεί όπου ξεκίνησε την ιατρική του καριέρα. Ο κ. Ελισάφ συζήτησε επί μακρόν με τον διοικητή του νοσοκομείου Ευάγγελο Καρβούνη και στη συνέχεια επισκέφθηκε τις κλινικές και τις υπηρεσίες όπου συνομίλησε με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, εργαζομένους και ασθενείς.

Επίσκεψη στο ΝΟΙ

Εξάλλου, με την πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Μάρθα Παλαιοπάνου συναντήθηκε ο Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν κυρίως στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Ναυτικού Ομίλου.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η ανάγκη της συντήρησης του κτιρίου του ΝΟΙ και του ξενώνα του Δήμου (ΚΕΚΩΠ) για τις ανάγκες του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στην Παμβώτιδα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος συμφώνησε πως επιβάλλεται η συντήρηση και η βελτίωση όλων των εγκαταστάσεων και των υποδομών που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες, ώστε η διοργάνωση να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη.

Τόνισε δε πως η εικόνα, τόσο στον αγωνιστικό τομέα όσο και στη φιλοξενία, πρέπει να είναι άριστη ώστε οι εντυπώσεις των εθνικών αποστολών που θα επισκεφθούν την πόλη μας να είναι οι καλύτερες και να αποτελέσουν την αρχή της διοργάνωσης περισσότερων αθλητικών διοργανώσεων που θα προβάλουν την πόλη αθλητικά και τουριστικά διεθνώς.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος