Μαϊ
22

«ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» - Σήμερα η κεντρική προεκλογική ομιλία του Γ. Ζάψα
Εκτύπωση

Στην τελική ευθεία για την μεγάλη και κρίσιμη μάχη της Κυριακής, 26 Μαΐου, για τις περιφερειακές εκλογές, το «Κοινό των Ηπειρωτών» πραγματοποιεί την τελευταία κεντρική προεκλογική εκδήλωση, όπου θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι των Ιωαννίνων και θα μιλήσει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας, σήμερα Τετάρτη, στις 8.00 μ.μ., στο ξενοδοχείο Du Lac.

 

Κάλεσμα στην εκδήλωση απεύθυνε ο εκ μέρους της παράταξης ο Κώστας Μπασιούκας, κάνοντας λόγο για θετικά μηνύματα και θέτοντας ως πρώτο στόχο τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

«Είμαστε αισιόδοξοι, λαμβάνοντας τα μηνύματα του κόσμου, ότι είμαστε σε ένα δρόμο που αυξάνεται συνεχώς η συσπείρωση του κόσμου που μας στηρίζει και στόχος μας είναι να πάμε στον δεύτερο γύρο και εκεί ασφαλώς να δώσουμε τη μεγάλη μάχη ώστε ο Γιώργος Ζάψας να είναι νέος περιφερειάρχης στην Περιφέρεια Ηπείρου. Τα προβλήματα πολλά, αλλά αυτό στο οποίο δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα είναι η δημοκρατική λειτουργία της περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου και των υπηρεσιών της περιφέρειας. Καλούμε όλον τον κόσμο για να γιορτάσουμε την τελευταία εκδήλωση στα Γιάννενα πριν την τελική ευθεία των εκλογών. Η συλλογικότητά μας λειτουργεί πλήρως δημοκρατικά και έτσι θα συνεχίσει και στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα είναι σε ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο. Με αισιοδοξία, προχωράμε μέχρι την τελική νίκη», κατέληξε ο κ. Μπασιούκας.

Ομιλία στην Πρέβεζα

Παράλληλα, μηνύματα ανατροπής και μιας δυνατής, νικηφόρας για τις προοδευτικές δυνάμεις, μάχης στον δεύτερο γύρο των εκλογών έστειλε και η Πρέβεζα με την παρουσία του κόσμου στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Γιώργου Ζάψα το βράδυ της Δευτέρας.

«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε και εδώ στην Πρέβεζα και σε κάθε γωνιά της Ηπείρου είναι ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε πορεία. Εμείς, το Κοινό των Ηπειρωτών, και εγώ προσωπικά, είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το μέλλον που αξίζει στον τόπο μας. Και το διεκδικούμε μαζί σας, μαζί με όλους τους Ηπειρώτες για να βγούμε από το τέλμα, για να σχεδιάσουμε νέα πράγματα που θα φέρουν ζωή, σε κάθε γωνιά της περιφέρειας», σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» και υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Ο κ. Ζάψας άσκησε κριτική στη σημερινή και απερχόμενη Περιφερειακή λέγοντας πως με τα κονδύλια που διαχειρίζεται η περιφέρεια, από εθνικούς αλλά και ευρωπαϊκούς πόρους, τα βασικά προβλήματα υποδομών έπρεπε να είχαν επιλυθεί εδώ και χρόνια, ενώ οι χρηματοδοτήσεις προς την Ήπειρο αυξήθηκαν πάνω από 500% την τελευταία πενταετία.

Ο κ. Ζάψας αναφέρθηκε στις 1+5 δεσμεύσεις της παράταξης για αλλαγή της διοίκησης της περιφέρειας, την αλλαγή του παραγωγικού και ενεργειακού μοντέλου, την διαχείριση των απορριμμάτων στην κατεύθυνση της κυκλικής οικονομίας, την προστασία του περιβάλλοντος και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος