Ιουν
07

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Το… μπαλάκι στον Μητσοτάκη για την υποψηφιότητα Αμυρά
Εκτύπωση

Ποια η απάντηση του νέου υποψήφιου βουλευτή Ιωαννίνων - Τι δήλωσε για την υποψηφιότητα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ

 

Την ξεκάθαρη θέση πως για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και για τις υποψηφιότητες, αποφασίζει αποκλειστικά ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε χθες, ο πρόεδρος της τοπικής ΝΟΔΕ, Θεόδωρος Τζαρούχης.

Ο κ. Τζαρούχης απαντώντας σε όσα ακούγονται, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Αμυρά στα Γιάννενα σημείωσε χαρακτηριστικά: «Για τα ψηφοδέλτια και τους υποψήφιους σε αυτά αποφασίζει αποκλειστικά και μόνο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ πήρε σαφείς αποστάσεις από τα ονόματα που ακούγονται και γράφονται για την συμμετοχή στα ψηφοδέλτια ενόψει και των εθνικών εκλογών.

Όπως είπε, «οι μόνοι σίγουροι για το ψηφοδέλτιο είναι ο σημερινός βουλευτής της ΝΔ Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας και ο Γιώργος Αμυράς».

Ο τελευταίος μάλιστα, συγκέντρωσε στις ευρωεκλογές μόνο στα Γιάννενα 4.500 ψήφους και έμεινε εκτός Ευρωβουλής αφού στη… στροφή τον πέρασε ο Θοδωρής Ζαγοράκης που επανεκλέγεται.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είχε δηλώσει ότι μερικοί εκ των ευρωβουλευτών που έδωσαν τιτάνια μάχη θα βρίσκονται και στα εθνικά ψηφοδέλτια.

Ο κ. Τζαρούχης ξεκαθάρισε ότι εκτός του κ.κ. Τασούλα και Αμυρά θα υπάρχουν άλλοι πέντε και έτσι ο κάθε ψηφοφόρος μπορεί να επιλέξει όποιον ή όποια επιθυμεί και ταιριάζει στην προσωπική επιλογή του καθενός… απαντώντας έμμεσα και άμεσα σε όλα όσα ακούγονται περί εντοπιότητας του κ. Αμυρά που ωστόσο έλκει την καταγωγή του εκ μητρός από την περιοχή μας.

Παράλληλα, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα λέγοντας πως τη Νέα Δημοκρατία την ενδιαφέρει «το δάσος και όχι το δέντρο» δίνοντας βαρύτητα στο στόχο και όχι στα πρόσωπα ενώ υπογράμμισε ότι «προτεραιότητα είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ στις εθνικές εκλογές».

Τέλος, προανήγγειλε την επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου την ερχόμενη εβδομάδα καθώς αποκλείεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει υποψήφιους βουλευτές προτού ο πρωθυπουργός πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζητήσει επίσημα την προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Αυτό, αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα…

Η απάντηση Αμυρά

Εξάλλου τη δική του πολιτική ερμηνεία για την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στα Ιωάννινα για τις εθνικές εκλογές έδωσε με δήλωσή του χθες, στο Ioannina TV ο Γιώργος Αμυράς.

Έχοντας λάβει γνώση των αντιδράσεων που έχουν δημιουργηθεί σε τοπικό επίπεδο και οι οποίες μάλιστα είχαν ξεκινήσει πριν την επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του ο κ. Αμυράς σημείωσε με έμφαση ότι δεν έρχεται ως ξένος, αλλά επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του.

«Είναι χιλιάδες οι Ηπειρώτες που βρίσκονται στην αποδημία και έτσι ξεκίνησε και η δική μου οικογένεια φτάνοντας από την Ήπειρο, στη Βραζιλία και εγώ στην Αθήνα. Ούτε εγώ όμως ούτε η οικογένειά μου λησμονήσαμε τον τόπο καταγωγής μας, από το Εκκλησοχώρι του Δήμου Ζίτσας. Δεν έρχομαι στα Γιάννενα για να διχάσω, αλλά επιστρέφω στον τόπο μου, για να ενώσω. Ο στόχος είναι κοινός για όλους, η νίκη και η αυτοδυναμία της Ν.Δ στις εθνικές εκλογές», σημείωσε στην δήλωσή του.

Το απόγευμα της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της Ν.Δ για την υποψηφιότητά του, σε προσωπική του δήλωση στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί, ο Γ. Αμυράς υπενθύμισε μία σειρά ζητημάτων των Ιωαννίνων και της Ηπείρου με τα οποία ασχολήθηκε ως βουλευτής την περίοδο 2015-2019, όπως το αεροδρόμιο, η λαθροϋλοτομία, η ρύπανση του Καλαμά, η παράνομη συλλογή αρωματικών φυτών και άλλα.

Μεταξύ άλλων εκεί αναφέρει: Τι γυρεύει ένας «Αθηναίος» στο νομό μας; Τι ήρθε να κάνει ένας «ξένος» στον τόπο μας; Ανθρώπινο είναι ορισμένοι να διατηρούν αμφιβολίες για τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του νομού Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία, όμως όλοι εσώψυχα ξέρουν ότι την πατρίδα την κουβαλάς παντού μαζί σου, όπου κι αν βρίσκεσαι. Μου το δίδαξαν οι γονείς μου, η μητέρα μου που κατάγεται από το πανέμορφο Εκκλησοχώρι Ιωαννίνων και ο πατέρας μου από τη μαρτυρική Σμύρνη.

Μου το έδειξαν με τη στάση ζωής τους παππούς και γιαγιά, που άφησαν την Ήπειρο σε δύσκολες εποχές για να γίνουν φουρναραίοι στην Αθήνα, όπως τόσες και τόσες οικογένειες των Ιωαννίνων που ποτέ δεν ξέχασαν το χωριό και την πόλη τους.

Για αυτό και εγώ, δεν ένιωσα ποτέ ξένος, ποτέ δεν έχασα τη ψυχή του Ηπειρώτη και τώρα δηλώνω υπερήφανος που έχω την ευκαιρία να ζητήσω τη στήριξή σας για να εκπροσωπήσω τα Ιωάννινα. Να ανταποδώσω με όλες μου τις δυνάμεις για όσα έχει κάνει η ιδιαίτερη πατρίδα μου στην οικογένεια μου και σε εμένα προσωπικά.

Ως βουλευτής, την περίοδο 2015-2019 δεν σταμάτησα ποτέ να ασχολούμαι με τα ζητήματα των Ιωαννίνων. Όχι γιατί είχα σχέδια και «βλέψεις» αλλά γιατί μου το υπαγόρευε η αγάπη για τον τόπο μου, το δέσιμο με τους ανθρώπους του νομού που δεν άντεχαν την απομόνωση και την περιθωριοποίηση και ήθελαν στήριξη για τα αιτήματα τους. Με δεκάδες ερωτήσεις και παρεμβάσεις στο Κοινοβούλιο ασχολήθηκα με τα μεγάλα θέματα των Ιωαννίνων.

Την τουριστική ανάπτυξη, την καταπολέμηση της λαθροϋλοτομίας στα βουνά του νομού μας, το τεράστιο πρόβλημα ρύπανσης του Καλαμά για το οποίο έφτασα στην υποβολή υπομνήματος στην Εισαγγελία Ιωαννίνων. Αγωνίσθηκα για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, την αντιμετώπιση της αλόγιστης συλλογής σπάνιων αρωματικών φυτών και βοτάνων που αποψιλώνουν τους ορεινούς όγκους, την αναβάθμιση του αεροδρομίου, τη δημιουργία υδατοδρομίου και την καθολική πρόσβαση των κατοίκων των παραμεθόριων και ορεινών περιοχών στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα.

Στάθηκα πάντα δίπλα σε κάθε πολιτιστική και αθλητική εκδήλωση που έγινε στο νομό μας. Συμμετείχα σε ποδηλατικούς γύρους, ήμουν παρών σε κάθε περιβαλλοντική κίνηση, ένιωθα μέρος του τόπου μου. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ μεγάλα για να χωρούν αποκλεισμοί. Οι Ηπειρώτες είμαστε προκομμένοι γιατί έχουμε ανοικτά μυαλά και μας ενδιαφέρουν οι λύσεις, δεν κολλάμε στα εμπόδια. Για αυτό και εγώ ανταποκρίθηκα αμέσως στην απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη να με επιλέξει για το ψηφοδέλτιο του νομού Ιωαννίνων.

Η ιδιαίτερη πατρίδα μου έχει χαρίσει σε εμένα και στην οικογένεια μου αξίες και ιδανικά. Είναι λοιπόν μία προσωπική πρόκληση να ανταποδώσω στους Γιαννιώτες και στις Γιαννιώτισσες την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους λαμβάνοντας δημοσίως μία μόνο δέσμευση».

Να δουλέψω σκληρά για την προκοπή του τόπου μας, να σταθώ δίπλα σε όλους τους συμπατριώτες μου, να πιέσω την κεντρική εξουσία για τα προβλήματα του τόπου μας, να κάνω τα πάντα για την πρόοδο του νομού μας.

Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι γιατί ήρθα στα Γιάννενα.

Η απάντηση είναι ότι δεν ήμουν ποτέ μακριά από τον τόπο μου.

Για αυτό σας καλώ να στηρίξετε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα μας και να μου δώσετε ισχυρή φωνή στο Κοινοβούλιο, για να κάνουμε όλοι μαζί πράξη όσα ονειρευόμαστε για τον τόπο μας.

Να πετύχουμε ώστε ο νομός Ιωαννίνων να γίνει πρωταθλητής σε ανάπτυξη, ευημερία και αλληλεγγύη!

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος