Ιουν
08

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - Από την ενότητα «Δημοκρατία και νέοι» το θέμα της Έκθεσης
Εκτύπωση

Όλα έτοιμα για τις εξετάσεις στα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών

 

Την ενότητα «Δημοκρατία και νέοι - Πολιτικοί και νέοι», αφορούσε το θέμα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν χθες οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας-Έκθεσης με το οποίο έκαναν πρεμιέρα για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα το απόσπασμα το οποίο δόθηκε στους υποψηφίους είχε τίτλο «Επίκληση των αξιών της δημοκρατίας» και επιλέχθηκε από το βιβλίο «Το μέλλον της Δημοκρατίας» του NorbertoBobbio.

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν, επίσης, να αναπτύξουν σε ένα άρθρο 500-600 λέξεων τις θέσεις τους για το θέμα:«Για να διατηρούν τις βασικές τους αρχές, οι σύγχρονες δημοκρατίες βασίζονται στη δράση των ενεργών πολιτών». Σύμφωνα με καθηγητές το θέμα ήταν αναμενόμενο και ανήκε στην ομάδα αυτών που μελετούσαν οι υποψήφιοι. Υπενθυμίζουμε πως στο νέο ακαδημαϊκό έτος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα εισαχθούν 78.335 φοιτητές, αριθμός αυξημένος κατά 3.643 θέσεις σε σχέση με πέρυσι που είχαν εισαχθεί 74.692.

Στην Ήπειρο, η διαδικασία κύλησε χωρίς προβλήματα, ενώ τα θέματα στα σχολεία μοιράστηκαν λίγο πριν τις 9.00 το πρωί.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου, Κώστας Καμπουράκης, έκανε γνωστό πως μόνο σε ένα εξεταστικό κέντρο υπήρξε πρόβλημα στην μετάδοση των θεμάτων, το οποίο όμως αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Ο κ. Καμπουράκης και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Μιχάλης Ράπτης επισκέφθηκαν όλα τα εξεταστικά κέντρα των Ιωαννίνων και διαπίστωσαν επί τόπου ότι η πρώτη μέρα κύλησε ομαλά.

Τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στα μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Σημειώνεται ότι την επόμενη μέρα της εκάστοτε γραπτής εξέτασης ξεκινά η πειραματική βαθμολόγηση και τη μεθεπόμενη πραγματοποιείται η κανονική βαθμολόγηση.

Η Σχολική Επιτροπή του Δήμου

Από την άλλη, χωρίς προβλήματα σε ότι αφορά την υλικοτεχνική υποδομή τους είναι τα εξεταστικά κέντρα των Ιωαννίνων στα οποία οι μαθητές καλούνται να συμμετέχουν στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η αρμόδια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών, φρόντισε έτσι ώστε οι σχολικές μονάδες να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση προκειμένου οι υποψήφιοι να εξεταστούν απερίσπαστα στις Πανελλαδικές.

«Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους. Να πετύχουν τους στόχους που έχουν για να ανοίξουν ένα νέο κύκλο εμπειριών στη ζωή τους. Εμείς από την πλευρά μας φροντίσαμε ώστε οι σχολικές μονάδες να είναι έτοιμες για τις εξετάσεις και σε συνεργασία με την Εκπαίδευση είμαστε σίγουροι ότι όλη η διαδικασία θα κυλήσει ομαλά», δήλωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας, Βούλα Τσίλη.

Ευχές Γκόντα

προς τους υποψηφίους

Παράλληλα, τις δικές του ευχές και το μήνυμά του, προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, απέστειλε χθες, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», Νίκος Γκόντας.

Στο μήνυμά της παράταξης αναφέρονται τα εξής: «Μια πρώτη μάχη για την αλλαγή βαθμίδας γνώσεων δίνουν αυτές τις μέρες χιλιάδες Ελληνόπουλα συμπεριλαμβανομένων και των Ηπειρωτόπουλων. Ο μόχθος μαθητών, δασκάλων, γονιών δοκιμάζεται και σε αυτές τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Και σε αυτές τις στιγμές τα εφόδια πρέπει να είναι οι γνώσεις και η αισιοδοξία.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια ευκαιρία για τα νέα παιδιά να αλλάξουν επίπεδο σπουδών χωρίς όμως να είναι η τελευταία. Ας έχουν στο νου τους οι νέοι ότι το μεγαλύτερό τους εφόδιο είναι η νιότης της και με αυτή θα κατακτήσουν το μέλλον τους. Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης εύχονται καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που διαγωνίζονται».

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος