Ιουν
11

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στο «μικροσκόπιο» η υποχρηματοδότηση
Εκτύπωση

Στο προσκήνιο παραμένει το μείζον ζήτημα της υποχρηματοδότησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο δημιουργεί αρκετά ζητήματα, αναφορικά με τη λειτουργία του.

 

Το θέμα αυτό, αποτέλεσε και χθες, θέμα της συνάντησης που είχε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, με εκπροσώπους των εστιακών φοιτητών.

Μετά το συμβάν με την πτώση σοφά σε φοιτήτρια των εστιών και την πρόσφατη διαμαρτυρία των φοιτητών στην Πρυτανεία, έγινε νέα συνάντηση προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων ενώ ο πρύτανης ενημέρωσε για όσα μπορεί να προχωρήσει το Πανεπιστήμιο άμεσα και μετά την έγκριση του προϋπολογισμού.

Ουσιαστικά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υποχρηματοδότηση του Ιδρύματος αλλά και η έλλειψη προσωπικού.

Ο συνδυασμός και των δυο δημιουργεί προβλήματα στην διοίκηση που θα πρέπει να εξοικονομήσει πόρους και προσωπικό για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες σε κτιριακές εγκαταστάσεις. Ο κ. Αλμπάνης ήδη έχει προγραμματίσει την κοπή των χόρτων ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν αναλάβει τους έλέγχους και τις επισκευές.

Παρών στην σύσκεψη και ο οργανωτικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων που υποστήριξε την διάθεση να συμβάλλουν και αυτοί στην άσκηση πίεσης για την εξεύρεση λύσεων.

Τέλος, ο εκπρόσωπος των εστιακών φοιτητών άσκησε κριτική στις εκάστοτε κυβερνήσεις και επανέλαβε ότι τα προβλήματα των Πανεπιστημίων είναι πολλά και χρειάζονται επίλυση.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος