Ιουν
13

ΔΙΚΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ - Στο νοσοκομείο μάρτυρας για την παροχή πρώτων βοηθειών
Εκτύπωση

Μια ακόμη ουσιαστική εξέλιξη είχαμε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, στη δίκη Γιακουμάκη, καθώς κατέθεσε μια μάρτυρας η οποία και δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας μίας βιαιοπραγίας σε βάρος του 20χρονου τότε σπουδαστή, από την ομάδα των Κρητικών.

 

Ωστόσο, η ίδια μεταφέρθηκε και στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» για την παροχή πρώτων βοηθειών, αφού είχε προσέλθει στο Δικαστήριο, μετά από αλλεπάλληλες κλήσεις, καθώς βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, η ίδια ανέφερε στο δικαστήριο ότι αντιμετώπισε ύβρεις και απειλές από μέλη της ίδιας ομάδας, σε άσχετη με τα περιστατικά που αναφέρονται στον Γιακουμάκη, χρονική στιγμή, όταν για δική της υπόθεση απειλήθηκε και μάλιστα με μαχαίρι από έναν από τους Κρητικούς.

Μετά από μία ώρα κατάθεσης και απαντώντας στις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, η μάρτυρας δεν αισθάνθηκε καλά και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα στις 9.00 το πρωί, είναι άγνωστο όμως εάν θα ολοκληρώσει ή όχι την κατάθεσή της με την έδρα να τονίζει ότι δεν υπάρχει λόγος για να προσθέσει κάτι περισσότερο, τους συνηγόρους υπεράσπισης όμως από την άλλη, να λένε το αντίθετο.

Σε δηλώσεις του ο νομικός σύμβουλος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, χαρακτήρισε σημαντική την κατάθεση της μάρτυρος και πρόσθεσε πως η οικογένεια δεν θεωρεί ότι πρέπει να διακινδυνεύσει την κατάσταση της υγείας της περαιτέρω.

«Εμείς θεωρούμε ότι αποδεδειγμένα δεν μπορεί να εμφανιστεί ξανά, γιατί αποδεδειγμένα διατρέχει κίνδυνο η κύησή της. Αντιλαμβανόμαστε ότι υπερτερεί η ζωή ενός ανθρώπου, που έρχεται στη ζωή σε λίγο. Δεν υπάρχει κενό στη νομοθεσία. Ο νόμος προβλέπει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις αναγιγνώσκεται η κατάθεση του μάρτυρα. Θα πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία, ότι ήταν να αποδειχθεί αποδείχθηκε. Δε θα προδικάσουμε εμείς, θα αποφασίσει το δικαστήριο. Η οικογένεια βλέπετε είναι εδώ κάθε φορά που την καλεί το δικαστήριο, αν και δεν έχει ενεργό ρόλο. Η οικογένεια θεωρεί ότι όσα έπρεπε να αποδειχθούν, αποδείχθηκαν. Έμεινε ικανοποιημένη και από το προανακριτικό υλικό που υπήρχε. Αν κάποιοι ή πραγματικά δε θυμούνται ή θέλουν να μη θυμούνται, είναι άλλο θέμα. Εκείνοι που πράγματι δε θυμούνται, είναι ιερή και σεβαστή η θέση τους, εκείνοι που δε θέλουν να θυμούνται, είναι κρίμα για εκείνους».

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος