Ιουν
12

2ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - Μια ξεχωριστή τελετή αποφοίτησης των μαθητών της 6ης Τάξης
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Μια πραγματικά ξεχωριστή και εντυπωσιακή ως προς την εικόνα, ήταν η γιορτή αποφοίτησης των μαθητών της 6ης Τάξης του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, που έγινε χθες το πρωί, στην αίθουσα «Αρχ. Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Την γιορτή αποφοίτησης την παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του Σχολείου, οι εκπαιδευτικοί και φυσικά οι γονείς και οι συγγενείς των μαθητών της 6ης Τάξης.

Η τελετή αποφοίτησης οργανώθηκε άρτια από γονείς των παιδιών και από τον δάσκαλο τους Θανάση Χειλά, και ξεκίνησε με την προβολή μιας ταινίας που πρωταγωνίστησαν οι μαθητές της Τάξης.

Η ταινία με τίτλο «Ο Κατάλογος», γυρίστηκε για τρεις ημέρες στους χώρους του Σχολείου, από τον σκηνοθέτη και ιδρυτή της «Σύνθεσης», Δημήτρη Κατσάνο, και τα παιδιά της 6ης Τάξης, περιέγραψαν μέσα σε μια ώρα, το πώς ήταν τα σχολεία τη δεκαετία του ’70. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και σίγουρα σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια εμπειρία ζωής για τους μαθητές, που αποχαιρετούν το Δημοτικό, με έναν πραγματικά ξεχωριστό τρόπο.

Ακολούθησε ένα βίντεο με φωτογραφίες των μαθητών σε όλη την πορεία τους στο 2ο Πειραματικό Δημοτικό, από την 1η μέχρι και την 6η Τάξη, ένα βίντεο που το είδαν οι μαθητές και οι γονείς σε κλίμα συγκίνησης, αλλά και χαράς. Ξεχωριστή στιγμή η φωτογραφία των μαθητών με τη δασκάλα τους στην 1η και την 2α τάξη, Αγγελική Χειλάκη, η οποία μόλις πριν λίγες εβδομάδες, «νικήθηκε» από τη λευχαιμία, σε ηλικία μόλις 38 ετών.

Στη συνέχεια η διευθύντρια του Σχολείου κα. Βερενίκη Κύρκου σε έναν σύντομο χαιρετισμό της, έστειλε το δικό της μήνυμα προς τα παιδιά για το μέλλον τους και ευχαρίστησε τους γονείς και όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τη σημαντική προσφορά τους. Αμέσως μετά ο δάσκαλος της 6ης Τάξης κ. Χειλάς, ευχαρίστησε με τη σειρά του τους γονείς για τη συνεργασία τους και τους μαθητές, και τους ευχήθηκε για την αποφοίτησή τους, δίνοντάς τους τις τελευταίες πολύτιμες συμβουλές για το μέλλον τους.

Η γιορτή έκλεισε με τους μαθητές, να φωτογραφίζονται και να πετούν στον αέρα τα γνωστά καπέλα που φορούν στις δικές τους αποφοίτησης, σπουδαστές κολλεγίων του εξωτερικού.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος