Ιουν
14

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί για το «λουκέτο» στο Στρατοδικείο
Εκτύπωση

Παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το Στρατοδικείο, έλαβε χώρα χθες το πρωί, με τη συμμετοχή μελών του Συλλόγου και την συμπαράσταση της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών

Μια ουσιαστική κινητοποίηση έγινε χθες το πρωί, μπροστά από το Στρατοδικείο Ιωαννίνων, λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση πως το υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση αποφάσισαν εντελώς ξαφνικά να βάλουν «λουκέτο» στο Στρατοδικείο, το Ναυτοδικείο και το Αεροδικείο Ιωαννίνων.
Η κινητοποίηση έγινε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων και έτυχε της συμπαράστασης της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.
Σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μαρία Νάκα επέμεινε στους αβάσιμους ισχυρισμούς για τη μείωση της δαπάνης που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα όπως είπε, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως το συμπέρασμα που εξάγεται είναι πως κάποιοι ανώτατοι δικαστικοί άσκησαν πιέσεις στην πολιτική ηγεσία για να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση.
«Εξυπηρετούνται από την απόφαση αυτή κάποιοι ανώτατοι δικαστικοί που θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με μία ενδεχόμενη δυσμενή μετάθεση στα δικαστήρια των Ιωαννίνων. Άσκησαν πιέσεις στην κυβέρνηση για να μην είναι η επόμενη μετάθεσή τους στα Γιάννενα. Είναι μία απόφαση όμως που βρίσκεται απέναντι από τη λογική της αποκέντρωσης, την οποία υπερασπίστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Βρίσκονται σε εκκρεμότητα 3.600 μηνύσεις οι οποίες θα πρέπει να εκδικαστούν σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πειραιά, κάτι που αναπόφευκτα μεγαλώνει το κόστος και για το κράτος αλλά και για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς», σημείωσε η κα Νάκα.
Την συμπαράσταση τόσο της Περιφέρειας Ηπείρου όσο και του δήμου Ιωαννιτών στο δίκαιο αίτημα συνέχισης της λειτουργίας των στρατιωτικών δικαστηρίων στα Γιάννενα εξέφρασαν ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Γοργόλης και ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Βίνης, επικαλούμενοι και την προσωπική επαγγελματική τους εμπειρία στη δικηγορία.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος