Ιουλ
05

ΗΠΕΙΡΟΣ - Δυο νεκροί και... 5.846 παραβάσεις του ΚΟΚ, σε έναν μήνα
Εκτύπωση

Αυξητικές τάσεις παρουσίασαν τον μήνα Ιούνιο τα τροχαία ατυχήματα στο εθνικό και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου.

 

Συγκεκριμένα τον μήνα που μας πέρασε και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 10 τροχαία ατυχήματα (έναντι 7 το 2018).

Ειδικότερα, σημειώθηκαν δυο θανατηφόρα τροχαία (έναντι ενός το 2018), 3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι κανενός το 2018) και 5 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 6 το 2018).

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 14 παθόντες (έναντι 13 το 2018).

Ειδικότερα, τον Ιούνιο είχαμε δυο νεκρούς (έναντι ενός το 2018), τρεις σοβαρά τραυματίες (έναντι κανενός το 2018) και εννέα ελαφρά τραυματίες (έναντι 12 το 2018).

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση σε κατάσταση μέθης, η παραβίαση πινακίδας STOP και λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς και πεζούς.

Παραβάσεις του ΚΟΚ

Παράλληλα, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 5.846 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Έτσι τον μήνα Ιούνιο βεβαιώθηκαν 1.120 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 71 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 34 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 193 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 201 παραβάσεις για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 72 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 47για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 60 για αντικανονικό προσπέρασμα, 4 για αντικανονικούς ελιγμούς και 39 παραβάσεις για φθαρμένα ελαστικά.

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 86 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 390 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος