Ιουλ
05

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ WBC - Με σχέδιο και όραμα, ανταποκρίνεται στην ιστορική πρόκληση!
Εκτύπωση

Παρουσιάστηκαν και επίσημα από τη Διοίκηση της ομάδας οι νέες παίκτριες, αλλά και ο σχεδιασμός για την Α1 Εθνική Κατηγορία

Τα τελευταία δυο χρόνια η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις της και την πορεία της, από τη Β’ Εθνική, στην… Α1 Εθνική κατηγορία.


Η «Σταχτοπούτα» του γυναικείου μπάσκετ, έχει καταφέρει με την πορεία της και τους σωστούς σχεδιασμούς της Διοίκησης να εκπλήξει τους πάντες, αν και πραγματικά ίσως δεν πρέπει να μιλά κανείς για… έκπληξη, αλλά για την υλοποίηση ενός σωστού προγραμματισμού που βασίζεται σε «γερά θεμέλια».
Για αυτή την ομάδα, για τα νέα κορίτσια που την στελεχώνουν, για τη Διοίκηση που ανέλαβε να την πάει ακόμη πιο ψηλά και για το προπονητικό τιμ, οι τελευταίες 48 ώρες, ήταν πραγματικά ιστορικές.
Όπως επίσης, ιστορική θα είναι σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η πορεία της ομάδας στην Α1 Εθνική κατηγορία, η «χαρτογράφηση» της κατηγορίας, όπως ακριβώς είπε και ο Πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα WBC, Γιώργος Μάστακας.
Από τον ερχόμενο Οκτώβριο το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης θα φιλοξενήσει αγώνες Α1 κατηγορίας. Για τον Γυναικείο ΠΑΣ, οι δυσκολίες του νέου αυτού εγχειρήματος, είναι σίγουρα δεδομένες, όμως η συγκεκριμένη ομάδα μπάσκετ πατά, όπως προαναφέραμε, σε στέρεες βάσεις, με μία διοίκηση σοβαρή και υπεύθυνη και με ένα αγωνιστικό τμήμα που λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα.
Το μεσημέρι της Παρασκευής, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Διοίκηση και το προπονητικό τιμ, αναφέρθηκε αρχικά πως το ευτύχημα είναι πως ήδη έχουν ολοκληρώσει τις μεταγραφικές κινήσεις από την εγχώρια αγορά με πέντε νέες παίκτριες, στις οποίες θα προστεθούν και δύο ξένες το επόμενο διάστημα.
Αρχικά μίλησε, για την ιστορική πρόκληση της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ο προπονητής, Γιώργος Σιαμέτης κάνοντας λόγο για ένα «τρελό όνειρο» που βγήκε αληθινό.
«Γνωρίζω πόσο δύσκολο θα είναι, αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις παίκτριες με τις οποίες θα δουλέψουμε σκληρά ώστε οι φίλαθλοι του ΠΑΣ να είναι και πάλι περήφανοι για την ομάδα μας. Το μόνο που θα ήθελα να ζητήσω από τον κόσμο και τα ΜΜΕ είναι να μην καλλιεργηθούν πιο υψηλές προσδοκίες από τις δυνατότητες της ομάδας», ανέφερε.
Στη συνέχεια η αρχηγός του ΠΑΣ, Ντίνα Σαρηγιαννίδου περιορίστηκε να καλωσορίσει τις νέες παίκτριες και να προσθέσει πως η άνοδος στην Α1 ήταν αυτό που πάντα ονειρευόταν και ήθελε φορώντας τη φανέλα του ΠΑΣ.
Τα σχέδια
Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Διοικούσας του ΠΑΣ, Γιώργος Μάστακας που ξεκίνησε εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τους βασικούς χορηγούς, την εταιρεία Ζαγόρι και τα SEP Παπαδόπουλος.
«Ήδη έχει ξεκινήσει μία χορηγική συνεργασία και με άλλες επιχειρήσεις που δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον να στηρίξουν την προσπάθειά μας», ανέφερε αρχικά.
Ο στόχος για την ομάδα είναι η σωτηρία και γι’ αυτό οι μεταγραφικές κινήσεις θα κλείσουν το συντομότερο με την απόκτηση δύο ξένων παικτριών.
«Έχουμε μεγάλο όραμα και στόχο, όμως την πρώτη χρονιά θα παλέψουμε για να σωθούμε. Χαρτογραφούμε μία νέα συνθήκη για την ομάδα όμως το βέβαιο είναι ότι οι αντίπαλοί μας θα ξέρουν ότι για να μας κερδίσουν θα το κάνουν με πολλά δάκρυα και ιδρώτα».
Ο προγραμματισμός του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δεν σταματά στο αγωνιστικό σκέλος, αλλά και στη δημιουργία των υποδομών και ο Γιώργος Μάστακας επιβεβαίωσε ότι σε συνεργασία με τους δύο μεγάλους χορηγούς βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο ώστε ο ΠΑΣ να αποκτήσει ένα ιδιόκτητο αθλητικό κέντρο την επόμενη διετία.
Ο λόγος γίνεται για το κτίριο και την έκταση της πρώην επιχείρησης SPIDER που ανήκει εδώ και λίγους μήνες στην εταιρεία SEP Παπαδόπουλος.
Σε ότι αφορά τα εισιτήρια διαρκείας ο κ. Μάστακας ανέφερε: «Τα εισιτήρια θα ανακοινωθούν σύντομα. Το κλειστό μας έχει 480 θέσεις και αυτό είναι ένα θέμα. Αν είχαμε ένα μεγάλο κλειστό, της τάξεως των 2.000 θεατών, τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά από όλες τις απόψεις», ενώ για τις αποφάσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο είπε: «Είμαστε εμείς στο Δ.Σ., εγώ, ο κ. Ζήκος και ο κ. Μιχαήλ. Είναι όλοι καλοδεχούμενοι, όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, όσοι αγαπάνε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και δεν επιθυμούνε να βγάλουν χρήματα. Είμαστε πολύ δημοκρατικοί και οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται, όπως συμβαίνει συνήθως, μόνο από τον πρόεδρο, αλλά συλλογικά, είμαστε ο μόνος σύλλογος που το κάνει αυτό».
Οι νέες αθλήτριες και οι… ανακοινώσεις
Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνέντευξη, παρουσιάστηκαν και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, που είναι η Μαρία Κατσαμούρη, η Ιωάννα Τραγουστή, η Άννα Αρτεμισίου, η Θάλεια Κανέλλου και η Αναστασία Τζήμου.
Ανακοίνωση εξέδωσε η Διοίκηση της ομάδας μπάσκετ ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ , εκφράζοντας θερμές ευχές για καλή πορεία της ομάδας γυναικών στην Α1 Εθνική Κατηγορία, ενώ το ίδιο έκανε και η Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου.
«Ως Επιτροπή Λειτουργίας θα σταθούμε αρωγοί και στη νέα προσπάθεια του ΠΑΣ Γιάννινα WBC, όπως και στην προσπάθεια όλων των ομάδων του τοπικού μπάσκετ, για περαιτέρω άνοδο του αθλήματος στην πόλη μας! Ήδη στο Νέο Κλειστό έχουν ξεκινήσει εργασίες που έχουν ως μοναδικό στόχο την ακόμη καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τις αθλήτριες, τους αθλητές, προς όλους τους Συλλόγους και φυσικά προς τους θεατές που κάθε φορά παρακολουθούν από τις κερκίδες του Γυμναστηρίου, αγώνες μπάσκετ των τοπικών Συλλόγων», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ρεπορτάζ Βασίλης Λούπας

 

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος