Αυγ
07

«Παράταση ζωής» για ένα έτος
Εκτύπωση

Ανακλήθηκε η απόφαση για την κατάργηση του Στρατοδικείου Ιωαννίνων

Για έναν ακόμη χρόνο, το Στρατοδικείο – Αεροδικείο – Ναυτοδικείο Ιωαννίνων θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του, αφού η απόφαση με την οποία επιχειρήθηκε τον Μάιο να μπει λουκέτο, ανακλήθηκε από τη νέα κυβέρνηση.

Την είδηση ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Μ. Νάκα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα, τονίζοντας, ότι η προσπάθεια των τοπικών φορέων θα συνεχιστεί προκειμένου να ανακληθεί οριστικά το ΠΔ με το οποίο αποφασίστηκε η κατάργηση της δομής.

Σύμφωνα με την κα Νάκα αλλά και τα υπομνήματα που είχαν κατατεθεί από διάφορους φορείς, το Στρατοδικείο εξυπηρετεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους στρατιωτικούς και εν γένει τους πολίτες της Βορειοδυτικής Ελλάδος.

«Η κατάργησή του που επιχειρήθηκε εν μια νυκτί, δεν θα είχε καμία εξοικονόμηση πόρων για το Δημόσιο, ενώ αντίθετα το συνολικό κόστος θα είναι μεγαλύτερο από εκείνο της διατήρησής του. Ευελπιστούμε η νέα ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας να αντιληφθεί τη σημασία που έχουν όλα αυτά και να καταργήσει η να αναστείλει οριστικά την ισχύ του 43/2019 Π.Δ. Δεν εφησυχάζουμε μέχρι να καταργηθεί οριστικά» κατέληξε η κα Νάκα.

Ένα σχόλιο για

τον Κώδικα Δικαιωμάτων

Ένας μικρός χρήσιμος οδηγός κοινωνικών δικαιωμάτων, αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας μεταξύ του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων και των Συμπαραστατών του Δημότη και του Πολίτη και της Επιχείρησης αντίστοιχα σε δήμο Ιωαννιτών και Περιφέρεια Ηπείρου.

Πρόκειται για ένα μικρό χρήσιμο οδηγό που κάθε πολίτης μπορεί να έχει και να τον συμβουλεύεται για θέματα που σχετίζονται μεταξύ άλλων με τη φορολογία, την κοινωνική ασφάλιση, τις φοροελαφρύνσεις και πολλά άλλα ζητήματα.

Η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων κα Νάκα στον πρόλογο της έκδοσης αναφέρεται στο πόσο σημαντικός είναι ο θεσμός του Συμπαραστάτη στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ υπογραμμίζει πόσο σημαντικό είναι οι θέσεις αυτές να στελεχώνονται από νομικούς που μπορούν μέσα από αυτό το θεσμό να βοηθήσουν το κοινωνικό σύνολο με τις νομικές τους γνώσεις.

«Η μέχρι σήμερα μικρή εμπειρία δεικνύει με βεβαιότητα ότι το πάγιο αίτημα των Δικηγορικών Συλλόγων είναι θεμιτό και εύλογο υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και ειδικώς προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι σημερινοί συνεργάτες, συμπαραστάτες – διαμεσολαβητές της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, ως νομικοί, δύνανται, να ανταποκριθούν στη βαθύτερη αποστολή που επεδίωκε ο Νομοθέτης, ήτοι την υιοθέτηση των νόμιμων αιτημάτων και παραπόνων των πολιτών, για να αποτρέπονται και να προλαμβάνονται φαινόμενα κακοδιοίκησης και με τη διαμεσολάβησή του, οι πολίτες να έχουν εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος, να αποφεύγουν την ταλαιπωρία, καθώς και τις πολυδάπανες δικαστικές προσφυγές».

Η κα. Νάκα αναφέρθηκε και στην πολυνομία που υπάρχει μιας και κάθε κυβέρνηση προχωρά σε νέους νόμους και αυτό δημιουργεί πλήθος προβλημάτων. Όσο για το εάν θα χρειάζεται ο Ποινικός Κώδικας επικαιροποίηση, δεν το απέκλεισε, ευχόμενη ωστόσο βασικά θέματα να μην αλλάξουν εντελώς.

Επιμελητές της έκδοσης είναι οι δικηγόροι Ιωαννίνων: Ελένη Ακονίδου, Ελένη Κούτμου, Χάρης Λαζάνης, Κυριακή Μαργαρίτη, Κωνσταντίνα Πριμηκύρη, Μαρία Τσιόγκα, Κώστας Τσουμάνης και Χαρίκλεια Κιτσιλή.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος