Αυγ
09

Μισάνοιχτο παράθυρο για συνεργασία
Εκτύπωση

Όρους θέτει η «Ενότητα Πολιτών» για να συμμετέχει στη συγκρότηση δημιουργικής πλειοψηφίας - Διακυβέρνηση σε προοδευτική κατεύθυνση και συνέχιση (άρα και αποδοχή) του έργου της

 

Ένα μισάνοιχτο παράθυρο για την επίτευξη μίας προγραμματικής σύγκλισης και συμφωνίας συνεργασίας στη νέα δημοτική περίοδο από την 1η Σεπτεμβρίου αφήνει η «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», απαντώντας στην επιστολή του Μ. Ελισάφ και της παράταξης «Γιάννενα – Νέα Εποχή» που περιλαμβάνει ένα πλαίσιο προγραμματικών θέσεων ως βάση για την πιθανή συνεργασία.

Στην επιστολή που κοινοποιήθηκε χθες στον τοπικό Τύπο, η παράταξη Μπέγκα, στέκεται με γενικότερα θετική διάθεση στην προοπτική της συνεργασίας, θέτοντας όμως κάποιους συγκεκριμένους όρους, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποτελέσουν και ανασταλτικούς παράγοντες στη συνεργασία.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η συγκρότηση μίας «δημιουργικής πλειοψηφίας» απαιτεί την περαιτέρω εξειδίκευση των αξόνων με σκοπό την διακυβέρνηση του δήμου σε προοδευτική κατεύθυνση.

«Η παράταξή μας “Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα”, τόσο μέσα από την ιστορική της διαδρομή, όσο και από τον τρόπο που άσκησε εξουσία ως Δημοτική Αρχή, έχει αποδείξει ότι οι λογικές της χρηστής διοίκησης, των συγκλίσεων και των συναινέσεων, αποτελούν βασικές της αρχές και αξίες.

Με ιδιαίτερη προσοχή μελετήσαμε τους άξονες που θέσατε, ώστε να δημιουργηθεί το πλαίσιο προγραμματικής σύγκλισης μεταξύ των δύο δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούμε.

Η συγκρότηση δημιουργικής πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί την περαιτέρω ανάλυση και εξειδίκευση των αξόνων που προτείνετε, με σκοπό τη διακυβέρνηση του δήμου σε προοδευτική κατεύθυνση».

Αυτή η αναφορά θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως ένας όρος προς την παράταξη Ελισάφ για τη μη συνεργασία τουλάχιστον με τον Ν. Γκόντα και ενδεχομένως και με την κα Καλογιάννη.

«Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για προσπάθεια επικοινωνίας δύο αυτοδιοικητικών παρατάξεων με κοινές καταβολές και ρίζες και με βασικό τους στόχο την επίτευξη συγκλίσεων και συναινέσεων σε προοδευτική κατεύθυνση», σημειώνεται.

Υπεράσπιση του έργου

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, στην επιστολή που υπογράφει ο Θ. Μπέγκας σημειώνεται πως οι άξονες που περιγράφονται αποτελούν τη βάση συζήτησης, η οποία όμως πρέπει να διευρυνθεί με περαιτέρω εξειδίκευση, ώστε να αξιοποιηθεί το έργο της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

«Οι βασικοί άξονες που καταθέτετε με την πρότασή σας για την οριοθέτηση του πλαισίου προγραμματικής σύγκλισης, αποτελούν μια κατ΄ αρχήν βάση συζήτησης και προϋποθέτουν την περαιτέρω ανάλυση και εξειδίκευση, έτσι ώστε και το σημαντικό έργο που επιτεύχθηκε από την παρούσα Δημοτική Αρχή να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών, αλλά και οι ώριμες προτάσεις που επεξεργαστήκαμε για την επόμενη δημοτική περίοδο να αποτελέσουν μια σοβαρή βάση για ακόμα μεγαλύτερο έργο, αξιοποιώντας από κοινού τις προγραμματικές διακηρύξεις των δύο παρατάξεων»

Η πρόταση

Καταλήγοντας στην επιστολή της η παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» κάνει την εξής πρόταση:

«Πιστεύουμε ως εκ τούτου και προτείνουμε, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι δύο παρατάξεις, και προφανώς για λόγους πρακτικούς και αποτελεσματικότητας, αντιπροσωπεία τους, να συζητήσουν το κοινό πλαίσιο προγραμματικής σύγκλισης επί των αξόνων αυτών, καθώς και των προγραμματικών διακηρύξεων της κάθε παράταξης».

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος