Αυγ
09

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ - Αυξητική τάση στους τακτικούς ελέγχους των Ι.Χ
Εκτύπωση

Αυξητικούς ρυθμούς παρουσιάζει η προσέλευση ιδιοκτητών Ι.Χ στα συνεργεία τον τελευταίο χρόνο για τον περιοδικό έλεγχο, τα σέρβις αλλά και ένα γρήγορο έλεγχο ενόψει ενός μακρινού ταξιδιού.

 

Τις τελευταίες ημέρες στα συνεργεία Ι.Χ επικρατεί το αδιαχώρητο, αφού όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές θέλουν να κάνουν έναν τεχνικό έλεγχο της τελευταίας στιγμής τουλάχιστον για τις ποιο βασικές λειτουργίες του οχήματος.

Απαραίτητος είναι ο έλεγχος στο σύστημα διεύθυνσης, στο σύστημα ψύξης – θέρμανσης, στα φίλτρα κλιματισμού, στα ελαστικά και στο σύστημα πέδησης (φρένα).

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Μηχανικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ιωαννίνων «Αρχιμήδης» Χρήστος Μπάης έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ιδιοκτητών Ι.Χ που συντηρούν με μεγαλύτερη συχνότητα και επιμέλεια τα αυτοκίνητά τους σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Η δεκαετής κρίση ήταν αδύνατο να μην αφήσει τα σημάδια της και στον κλάδο των συνεργείων Ι.Χ.

Σταδιακά υπάρχει μία επαναφορά και μία καλύτερη εικόνα ως προς την κίνηση στα συνεργεία, όπου όμως οι τιμές δεν έχουν καμία σχέση με αυτές πριν από μία δεκαετία.

«Έχουν πέσει πολύ οι τιμές των ανταλλακτικών, ανάλογα πάντα και με την ποιότητα, όπως όμως έχουν πέσει και οι τιμές των εργασιών. Βρισκόμαστε σχεδόν στο επίπεδο του 1/3 των τιμών που δίνουν οι αντιπροσωπείες, όμως βασική παράμετρος είναι οι τιμές των ανταλλακτικών».

Με τους δείκτες πωλήσεων νέων Ι.Χ να αυξάνονται σημαντικά στην Ελλάδα το 2018 προκαλεί σίγουρα αίσθηση το γεγονός ότι εξίσου μεγάλη είναι και η αύξηση στις πωλήσεις μεταχειρισμένων Ι.Χ και ειδικά των εισαγόμενων.

«Υπάρχουν μεταχειρισμένα οχήματα με πολλά προβλήματα, αλλά υπάρχουν και μεταχειρισμένα σε εξαιρετική κατάσταση. Το μόνο που πρέπει να κάνει κάποιος που αγοράζει ένα μεταχειρισμένο όχημα είναι να απευθύνεται σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο για να το ελέγξει πριν το αγοράσει».

Πηγή ρύπανσης

τα παρατημένα Ι.Χ

Πριν από μερικούς μήνες το Σωματείο συναντήθηκε με τον

δήμαρχο Θ. Μπέγκα συζητώντας μία σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Το Σωματείο προτίθεται να ζητήσει συνάντηση και με τον κ. Ελισάφ προκειμένου να υλοποιηθεί η πρόταση που κατατέθηκε στην απερχόμενη δημοτική αρχή για την εξεύρεση ενός χώρου που θα μπορούσαν να αποθηκευτούν τα εγκαταλελειμμένα Ι.Χ που παραμένουν ως εστίες ρύπανσης σχεδόν σε όλα τα συνεργεία της περιοχής.

«Είναι εκατοντάδες τα παρατημένα Ι.Χ που δεν έχουν πινακίδες, με αποτέλεσμα τα συνεργεία να έχουν μετατραπεί σε πάρκινγκ. Να εξετάσουμε από κοινού αν υπάρχει κάποιος χώρος να μεταφέρουμε τα αυτοκίνητα εκεί, σε συμφωνία και με τους ιδιοκτήτες τους», κατέληξε ο κ. Μπάης.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος