Αυγ
09

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ - Ξεκίνησαν οι κόντρες πριν τη νέα δημοτική περίοδο
Εκτύπωση

«Μετεκλογική φιέστα» χαρακτηρίζει ο Β. Γαρδίκος τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

 

Την απόφαση της παράταξης να μη μετέχει στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην οποία θα γίνει ο απολογισμός πεπραγμένων της πενταετίας στο δήμο Ζίτσας, ανακοίνωσε η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» με επικεφαλής τον Β. Γαρδίκο. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «μετεκλογική φιέστα» κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, που ορίζει σαφώς, ότι η συνεδρίαση λογοδοσίας πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο μέχρι το τέλος Ιουνίου.

 

«Πρόκειται για τον απόλυτο εμπαιγμό, αφού μάλιστα φρόντισαν προεκλογικά να εκδώσουν και να μοιράσουν στους δημότες ένα χρωματιστό έντυπο με τον απολογισμό της θητείας τους, χωρίς καμία απολύτως συζήτηση και έγκριση αυτού από το δημοτικό συμβούλιο και τους δημότες όπως προβλέπεται, για το οποίο μάλιστα ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση πόσο κόστισε.

Σ’ αυτό το πανηγύρι του Δημάρχου και της παράταξής του δεν έχουμε κανέναν λόγο να συμμετέχουμε. Καταγγείλαμε δημόσια την εν λόγω τακτική της δημοτικής αρχής και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και ήταν από τα κομβικά ζητήματα που αναδείξαμε σε όλες τις επισκέψεις μας στις κοινότητες του Δήμου Ζίτσας αλλά και στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του ο επικεφαλής μας και καταγγέλλουμε και σήμερα αυτή την διαδικασία που δικαιολογημένα χαρακτηρίζουμε μετεκλογική φέστα και σίγουρα όχι απολογισμό πεπραγμένων, όπως η δημοτική αρχή θέλει να εμφανίσει.

Ευχόμαστε λοιπόν κάθε επιτυχία στον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του στις εργασίες της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Απολογισμό των πεπραγμένων τους που με τόσο κόπο προετοίμασαν και δηλώνουμε ότι θα απέχουμε συνειδητά από αυτή, με πλήρη συνέπεια όσων αναδείξαμε και πρεσβεύουμε για ένα διαφορετικό Δήμο Ζίτσας.

Νομιμοποίηση σε φιέστες εντός του δημοτικού συμβουλίου δεν παρέχουμε.

ΥΓ. Και επειδή από 1η Σεπτεμβρίου αρχίζει η νέα αυτοδιοικητική περίοδος σας εφιστούμε την προσοχή και σας προειδοποιούμε καλοπροαίρετα ότι δεν θα ανεχθούμε παρόμοιες τακτικές σε ότι αφορά τη λειτουργία των θεσμικών συλλογικών οργάνων αλλά και στον τρόπο διοίκησης του Δήμου Ζίτσας. Η διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα των αποφάσεων αποτελεί προαπαιτούμενο της όποιας συναίνεσής μας», καταλήγει η ανακοίνωση της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας».

Η απάντηση της δημοτικής αρχής

Σε ειρωνικό τόνο και ύφος ήταν η απάντηση της δημοτικής αρχής Μιχ. Πλιάκου στην οποία αναφέρει:

«Είναι κρίμα που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τρεις μήνες μετά τις εκλογές δεν έχει αντιληφθεί ότι έχει περάσει η προεκλογική περίοδος.

Θα μπορούσε κάλλιστα αν βρίσκεται σε διακοπές και δεν σκόπευε να τις χαλάσει, να μας ενημερώσει ότι δεν μπορεί να παρευρίσκεται στην Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είτε με επιστολή του, είτε και στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 1 Αυγούστου όπου συζητήθηκε το θέμα καθώς συμπεριλαμβανόταν στην ημερήσια Διάταξη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα μπορούσε να αφήσει τους συμβούλους της παράταξής του να παρευρεθούν στην εν λόγω συνεδρίαση και να μας εκθέσουν τις απόψεις, προτάσεις τους, να μας ασκήσουν κριτική για τα έργα και τα πεπραγμένα που θα παρουσιαστούν σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης, για να υποστηρίξουν άλλωστε και το ρόλο για τον οποίο εκλέχθηκαν από τους πολίτες».

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος