Αυγ
13

Οι συνδέσεις βελτίωσαν την εικόνα της Παμβώτιδας
Εκτύπωση

Η ολοκλήρωση των έργων σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο στο παραλίμνιο μέτωπο και στα υπόλοιπα πόλης, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση και την επέκταση του εργοστασίου βιολογικού καθαρισμού θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση της λίμνης Παμβώτιδας.

 

Όπως παρουσίασε σε πρόσφατο ρεπορτάζ της η «Ε» η εικόνα των νερών της Παμβώτιδας στα μέσα Αυγούστου και με πολύ υψηλές θερμοκρασίες δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εικόνα των προηγούμενων ετών όπου η παρουσία του φυτοπλαγκτού και η δυσοσμία έκαναν την κατάσταση ανυπόφορη.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης τόνισε πως υπάρχει σαφής βελτίωση, όμως η κατάσταση θα γίνει ακόμη καλύτερη με την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης.

Πρόσθεσε πως στο πλαίσιο εκπόνησης του Master Plan γίνονται συζητήσεις για πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν και για τις επιμέρους μελέτες εφαρμογής που πρέπει να εκπονηθούν στη συνέχεια.

«Αν λειτουργήσει το αποχετευτικό του λεκανοπεδίου με τον τρόπο που πρέπει, η λίμνη θα είναι κόσμημα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης.

 

Σημείο αναφοράς η γέφυρα Παπαστάθη

Η αξιοποίηση της περιοχής γέφυρας Παπαστάθη του ποταμού Αράχθου, είναι μια νέα προοπτική για τον φυσιολατρικό τουρισμό, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και μετά τις συναντήσεις που είχε στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν εκεί. Με μικρές παρεμβάσεις- όπως είπε- μπορεί ο τόπος να γίνει σημείο αναφοράς, επισκέψιμος και να εκτελούνται πλόες με βάρκες μέχρι τη γέφυρα της Πλάκας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος