Αυγ
13

ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - Νέοι ορίζοντες ανάπτυξης
Εκτύπωση

Νέους ορίζοντες για την αξιοποίηση της τεράστιας δυναμικής που διαθέτει, ώστε να επεκτείνει τις πωλήσεις της σε νέα προϊόντα και αγορές, ανοίγει για τη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, η μετατροπή της σε Ανώνυμη Εταιρεία. Μία μετατροπή που ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη, διαδικασία που καθιστά στο εξής την Ηπειρωτική Βιομηχανία σε ΑΕ από υποκατάστημα όπως λειτουργούσε.

 

Η μονάδα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΒΑΛ ήδη από το 2020 μπορεί να είναι κερδοφόρα και αξιοποιώντας συνέργειες και το δίκτυο του ομίλου να επεκτείνει τις πωλήσεις της σε νέα προϊόντα και νέες αγορές σε Κύπρο και Βαλκάνια, πραγματοποιώντας το 2020, τζίρο της τάξης των 40 εκατ. ευρώ. Στόχος της ElvalHalcor, είναι με μικρές επενδύσεις στην παραγωγή και αξιοποίηση του διεθνούς εμπορικού δικτύου της «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ», η πρώην ζημιογόνος μονάδα να γίνει μια δυναμική εξαγωγική εταιρεία.

Το εργοστάσιο Πωγωνίου Ιωαννίνων παράγει όλους τους τύπους δισκίων κερμάτων και δακτυλίων, και με την ολοκλήρωση επενδύσεων της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ, μπορεί να παράγει 5.000 τόνους προϊόντων. Αξιοποιώντας τις συνέργειες ως μέλος του ομίλου ElvalHalcor, στη στρατηγική της διοίκησης είναι να επεκτείνει τις πωλήσεις της και την γκάμα των παραγόμενων προϊόντων και διατηρώντας χαμηλά τα λειτουργικά της κόστη να γίνει από το 2020 μια κερδοφόρος και με προοπτικές ανάπτυξης βιομηχανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, το πρώτο βήμα που ήταν η μετατροπή της σε συνέχεια της από 05.02.2019, ανακοίνωσης σχετικά με τη μετατροπή του Υποκαταστήματος Πωγωνίου Ιωαννίνων σε νεοσυσταθείσα ανώνυμη εταιρεία, σύμφωνα με τη διάταξη του τρίτου εδαφίου της παρ. 2, του άρθρου 52 του Ν.4172/2013, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 23, παρ. 6.γ., του Ν. 4223/2013, η μετατροπή ολοκληρώθηκε στις 08.08.2019.

Το επιχειρηματικό σχέδιο

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ απέκτησε το ενεργητικό της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου, πρώην θυγατρική Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) έναντι τιμήματος 2,5 εκ. τον Απρίλιο του 2018.

Το εργοστάσιο της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου βρίσκεται στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου Ιωαννίνων και στις εγκαταστάσεις του γίνεται επεξεργασία κραμάτων χαλκού για ημιέτοιμα προϊόντα μεταλλικών δίσκων κερμάτων, κυάθια καλύκων και ταινιών σε ρολά.

Πρόκειται για εταιρεία που παλαιότερα είχε ως αντικείμενο την παραγωγή κερμάτων και ορείχαλκου για χρήση πυρομαχικών αλλά εδώ και καιρό υπολειτουργούσε. Διέθετε μέχρι το 2018, μια σύμβαση με το ΙΕΤΑ της Τράπεζας της Ελλάδος, για την παραγωγή νομισμάτων και αξιοποιούσε όμως μόνο το 10% της δυναμικότητάς της.

Πλέον, με το επιχειρηματικό σχέδιο που υλοποιεί η ElvalHalcor, η μονάδα μπορεί να αξιοποιήσει το σύνολο της δυναμικότητάς της στο άμεσο μέλλον και να γίνει αποδοτική.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος