Αυγ
14

Καρδιολόγοι στα όριά τους…
Εκτύπωση

Στα όρια της φυσικής τους εξάντλησης βρίσκονται οι γιατροί που υπηρετούν στην Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου Χατζηκώστα, αφού είναι σχεδόν αδύνατο να ανταποκριθούν στις αυξημένες καθημερινές ανάγκες, λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

 

Τουλάχιστον αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, επισημαίνοντας, ότι από τους επτά συνολικά ειδικευμένους καρδιολόγους, πέντε είναι αυτοί που καλύπτουν τις ανάγκες της Κλινικής, που έχει επιπλέον δραστηριότητες και αρμοδιότητες όπως η στεφανιαία μονάδα, το αιμοδυναμικό, τα τμήματα κόπωσης και υπερήχων, τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και η κάλυψη των ΤΕΠ.

«Από τους ειδικευόμενους οι δύο εκπαιδεύονται σε άλλα νοσοκομεία στα πλαίσια της ειδίκευσης τους και σε δύο μήνες ολοκληρώνουν την ειδίκευσή τους και θα διαγραφούν. Άλλη μία ειδικευόμενη απουσιάζει σε άδεια μητρότητας.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται πια στα όρια της φυσικής τους εξάντλησης και λειτουργούν σε όρια ανασφάλειας, οι γιατροί αναγκάζονται να κάνουν υπεράριθμες εφημερίες τόσο ενεργές όσο και ετοιμότητας, χωρίς να μπορούν να κάνουν χρήση των κανονικών τους αδειών και των νόμιμων ρεπό.

Εδώ και χρόνια γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τρεις κενές οργανικές θέσεις οι οποίες ελέω μνημονίων δεν προκηρύσσονται, παρ’ όλες τις επισημάνσεις μας.

Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την άμεση προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων. Οι άμεσες ανάγκες δεν μπορεί να καλυφθούν χωρίς να ζητηθούν τουλάχιστον δυο επικουρικοί ιατροί.

Η ΕΙΝΗ δεν θα στηρίξει καμιά αναστολή δραστηριοτήτων αλλά και δεν θα αφήσει τους γιατρούς να ζουν σε εργασιακό μεσαίωνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΙΝΗ.

Παράλληλα πάντως σημειώνεται, ότι αντίστοιχα προβλήματα στελέχωσης υπάρχουν και στο Καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Πρέβεζας, που εδώ και οκτώ μήνες λειτουργεί με τρεις καρδιολόγους.

«Υπενθυμίζεται ότι οι καρδιολογικές κλινικές είναι κλινικές που αντιμετωπίζουν πολλά επείγοντα περιστατικά και σήμερα βιώνουμε αύξηση των καρδιολογικών συμβάντων λόγω θερινής περιόδου και αύξησης του τουρισμού στην περιοχή μας.

Είναι γνωστό δε ότι όταν υπολειτουργεί ένα τμήμα επιφορτίζεται ένα άλλο και όπως αντιλαμβανόμαστε ο κλήρος θα πέσει στο ΠΓΝΙ που είναι ήδη επιφορτισμένο και με ελλιπές προσωπικό», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος