Σεπ
10

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Όλο και πιο ψηλά ο αθλητικός τουρισμός
Εκτύπωση

Πολλαπλά είναι τα οφέλη που έχει τα τελευταία χρόνια η πόλη των Ιωαννίνων, από τη διεξαγωγή σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων, οι οποίες – με επίκεντρο τη Λίμνη Παμβώτιδα – δίνουν έναν άλλον «αέρα» στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Μάλιστα, εφόσον γίνει και πράξη η κατασκευή του Β’ Κλειστού Γυμναστηρίου, τότε σε κάθε περίπτωση τα Γιάννενα, μπορούν να μπουν για τα καλά στον χάρτη του αθλητικού τουρισμού στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, που βρέθηκε στα Γιάννενα, για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων, δήλωσε πως «τα Γιάννενα είναι μία ιδανική πόλη για την ευρωπαϊκή γιορτή της κωπηλασίας. Η εθνική ομάδα είναι πολύ δυνατή στις κατηγορίες των Νέων, αποτελεί άλλωστε τον κορμό συνολικά της εθνικής κωπηλασίας».

Στη συνέχεια ο κ. Μαυρωτάς πρόσθεσε: «Τα Γιάννενα καθιερώνονται ως η φιλόξενη πόλη για την κωπηλασία και ευρύτερα τον αθλητισμό».

Για την επιτυχημένη διοργάνωση, τόνισε ότι αυτά τα πράγματα γίνονται με συνέργειες και έδωσε συγχαρητήρια για τις ετοιμασίες που έγιναν σε άψογο βαθμό. «Να κοιτάξουμε στο μέλλον και πώς θα αξιοποιηθούν τα Γιάννενα και η λίμνη», υπογράμμισε.

Για την κατασκευή του δεύτερου μεγάλου Κλειστού στην πόλη, για το οποίο έχει ανοίξει συζήτηση, τόνισε ότι μπορεί να ενισχύσει τα Γιάννενα ως αθλητικό πόλο και να συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού που είναι και ένα από τα στοιχήματα της κυβέρνησης, να μπορεί η χώρα να συγκεντρώνει επισκέπτες από όλον τον κόσμο μέσω του αθλητισμού.

Μοναδικό θέαμα

Υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες και παρουσία πλήθους κόσμου που γέμισε ασφυκτικά τις κερκίδες του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων, διεξήχθησαν οι μικροί και μεγάλοι τελικοί αγώνες του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας για αθλητές κάτω των 23 ετών.

Η διοργάνωση κύλησε άψογα και οι εκατοντάδες αθλητές που συμμετείχαν σ’ αυτή έδωσαν σκληρές μάχες στη λίμνη Παμβώτιδα κυνηγώντας το μετάλλιο και πρόσφεραν εντυπωσιακό θέαμα. Τα δε πληρώματα της ελληνικής Εθνικής Ομάδας αποθεώθηκαν από τους θεατές τόσο κατά τις κούρσες όσο και στις απονομές.

Η χώρα μας κατέλαβε την τρίτη θέση στον πίνακα με τα μετάλλια εξασφαλίζοντας τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα. Πρώτη κατετάγη η Ρουμανία με εννέα χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια και δεύτερη η Λευκορωσία με τρία χρυσά και τρία ασημένια μετάλλια.

Tους Έλληνες αθλητές συνεχάρη με ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια για τις επιτυχίες τους στο Πανευρωπαϊκό ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης!

Τα ελληνικά μετάλλια

Τα ελληνικά πληρώματα που σήκωσαν ψηλά την ελληνική σημαία στους σημερινούς τελικούς του Ευρωπαϊκού Νέων είναι τα εξής:

-H Aννέτα Κυρίδου στο Σκιφ Γυναικών (χρυσό μετάλλιο).

-Οι Μαρία Κυρίδου - Χριστίνα Μπούρμπου στη Δίκωπο άνευ των Γυναικών (χρυσό μετάλλιο).

- Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου - Πέτρος Γκαϊδατζής στο διπλό Σκιφ ελ βαρών των Ανδρών (χρυσό μετάλλιο).

- Οι Σοφία Θεοχάρη – Αγγελική Αραμπατζή – Έλενα Βαρελοπούλου – Χρυσή Καλίτσα στο τετραπλό Σκιφ ελ βαρών των Γυναικών (ασημένιο μετάλλιο).

-Οι Θανάσης Παλαιοπάνος – Γιάννης Καλανδραρίδης στη Δίκωπο άνευ των Ανδρών (ασημένιο μετάλλιο).

-Ο Στέφανος Ντούσκος στο Σκιφ των νέων Ανδρών (χάλκινο μετάλλιο).

-Οι Ελένη Βαρβέρη – Ελένη Βαρελοπούλου στο διπλό Σκιφ ελ βαρών των Γυναικών (χάλκινο μετάλλιο).

Κατά τα άλλα, τα αδέλφια Άρης και Γιώργος Γραμμενιάτης κατέλαβαν την Πέμπτη θέση στη Δίκωπο ελαφρών βαρών, η Ευαγγελία Αναστασιάδου πήρε την έκτη θέση στο Σκιφ ελ βαρών και οι Λεωνίδας Τζουμεζής – Δημήτρης Ζωγράφος – Λεωνίδας Παλαιοπάνος - Θεόδωρος Λαπίκωφ πήραν την πρώτη θέση στον μικρό τελικό και την έβδομη στη γενική κατάταξη της Τετρακώπου άνευ νέων Ανδρών.

Οι δηλώσεις

Συγχαρητήρια σε όλους αλλά πάνω απ’ όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας, στο Ευρωπαϊκή και σε όλους τους αθλητές που συμμετέχουν στη διοργάνωση είπε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, «το μήνυμα από αυτήν είναι ένα, πως όταν είμαστε όλοι μαζί πάντα κερδίζουμε. Όλοι μαζί συνεργαστήκαμε και αξίζει να παρατηρήσει κανείς σήμερα ότι το Πανευρωπαϊκό διεξάγεται σε μία λίμνη καθαρή! Όλα αυτά γίνονται με δουλειά και τίποτε άλλο».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς σημείωσε πως η διοργάνωση κύλησε με εξαιρετικό τρόπο, γεγονός που επιβεβαιώνουν με τα σχόλιά τους πολλοί ξένοι παράγοντες του αθλήματος, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να δώσουν τα εύσημα γι’ αυτήν. Από την άλλη, μίλησε για μία πολύ καλή παρουσία της ελληνικής Εθνικής Ομάδας, με τα επτά μετάλλια που κατέκτησε. «Πιστεύω ότι βάλαμε υποψηφιότητα και για μελλοντικές διεθνείς διοργανώσεις στον τόπο μας», κατέληξε ο κ. Καρράς.

Κηρύσσοντας τη λήξη των αγώνων, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κωπηλασίας Ryszard Stadniuk έκανε λόγο για μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου και ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές για τη ζεστή φιλοξενία και για την καλή δουλειά που έκαναν. Παράλληλα, βράβευσε τιμητικά για την προσφορά τους στη διοργάνωση τον Πρόεδρο της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννη Καρρά και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά.

Η επίσημη τελετή έναρξης

Εξάλλου, με την πραγματοποίηση της αναβληθείσας από χθες, λόγω κακοκαιρίας, επίσης τελετής έναρξης άνοιξε η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Νέων, καθώς ο καιρός αυτή τη φορά στάθηκε σύμμαχος.

Η τελετή ξεκίνησε με την παρέλαση των 30 χωρών που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί εκ μέρους των τοπικών Αρχών και της Οργανωτικής Επιτροπής, οι οποίοι καλωσόρισαν όλες τις αποστολές και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους αθλητές τους. Πιο συγκεκριμένα, χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Βασίλης Γοργόλης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Γιάννης Λυκογιώργος, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς, ενώ την κήρυξη των αγώνων έκανε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κωπηλασίας Ryszard Stadniuk, ο οποίος ευχαρίστησε τις τοπικές Αρχές της πόλης, την ΕΚΟΦΝΣ και τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων που ανέλαβαν την πρόκληση της διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Νέων 2019.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος