Σεπ
12

Επικίνδυνη η επιχείρηση ανάσυρσης του 26χρονου
Εκτύπωση

Νεκρός, σε ένα εξαιρετικά δύσβατο και ουσιαστικά απρόσιτο σημείο εντοπίστηκε αργά χθες το απόγευμα ο 26χρονος Βρετανός που αγνοούνταν από την Κυριακή και αναζητούνταν στην Τύμφη.

 

Τον 26χρονο εντόπισε το πλήρωμα ενός ιδιωτικού ελικοπτέρου που συμμετείχε στις έρευνες μαζί με το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ όμως η ανάσυρσή του θεωρείται μία εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή. Διασώστες που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στις έρευνες και γνωρίζουν την περιοχή είπαν από την πρώτη στιγμή, πως η επιχείρηση ανάσυρσης της σωρού του 26χρονου από το έδαφος είναι άκρως επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα όσων το επιχειρήσουν.

Λόγω του προχωρημένου της ώρας χθες, δεν υπήρχε περίπτωση να ξεκινήσει μία τέτοια προσπάθεια ενώ αρνητική ήταν από την αρχή και η εισήγηση της 5ης ΕΜΑΚ για την επιχείρηση προσέγγισης του σημείου από κάποιο πεζοπόρο τμήμα.

Μέχρι την ώρα που γραφόταν οι γραμμές αυτές, δεν είχε ληφθεί κάποια οριστική απόφαση. Όμως το πιθανότερο σενάριο είναι να ζητηθεί η συνδρομή ελικοπτέρου διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας, που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία σε δύσκολες καταστάσεις.

Μακριά από το μονοπάτι

Η σωρός του 26χρονου εντοπίστηκε στην Αστράκα, βορειοανατολικά προς τη Δρακόλιμνη, μακριά όμως από τα μονοπάτια που έχουν σήμανση.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των ανθρώπων που βρίσκονται στην περιοχή είναι πως ο 26χρονος που κινήθηκε μόνος του είχε προορισμό τη Δρακόλιμνη, στην πορεία όμως βγήκε εκτός των χαρακτηρισμένων μονοπατιών και κινήθηκε σε απρόσιτη περιοχή.

Έτσι, ήταν σχεδόν αδύνατον να γυρίσει πίσω και προφανώς έχασε την ισορροπία του σε κάποιο από τα λεγόμενα «λούκια» και βρέθηκε στον γκρεμό.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος