Σεπ
12

«Πρώτο κουδούνι» με χαμόγελα, αγωνία και όνειρα
Εκτύπωση

Χωρίς προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς στα Γιάννενα

 

Στις σχολικές τάξεις επέστρεψαν χθες χιλιάδες μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα, που άκουσαν το «πρώτο κουδούνι» της νέας σχολικής χρονιάς.

Μία χρονιά που ξεκίνησε και επίσημα χθες με τον καθιερωμένο αγιασμό σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στην πόλη, με τις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της εκπαίδευσης να έχουν μεριμνήσει για την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων στις υποδομές.

Από τα πρώτα σχολεία στα οποία έγινε ο αγιασμός, το σχολικό συγκρότημα της Ζωσιμαίας Ακαδημίας, με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο παρόντα, όπως επίσης τον Δήμαρχο Μ. Ελισάφ, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Στ. Παργανά, τους βουλευτές Γ. Αμυρά και Μ. Κεφάλα, τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γ. Αϊβατίδη και τους προέδρους των σχολικών επιτροπών Β. Τσίλη και Β. Τσαμπαλά αντίστοιχα.

Τις ευχές του με παραινέσεις προς τους μαθητές αλλά κυρίως προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς εξέφρασε ο Μητροπολίτης κ.κ. Μάξιμος ενώ στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ σημείωσε: «Η γνώση είναι δύναμη. Ξεκινήστε λοιπόν από τώρα να χτίζετε γερές βάσεις ώστε μεγαλώνοντας να έχετε την δύναμη να κατακτήσετε την κοινωνία της γνώσης.

Εσείς είστε το μέλλον. Και εμείς οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε ώστε να κάνουμε το μέλλον σας καλύτερο.

Ο δήμος θα βρίσκεται κοντά σας, όπως θα βρίσκεται κοντά στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, σε όλες τις ανάγκες και σε όλες τις δραστηριότητές της. Θέλουμε να είστε και σεις κοντά μας. Να μας βοηθήσετε για να φτιάξουμε μια ομορφότερη πόλη. Γιατί αν μπορεί κάποιος να φτιάξει ομορφότερο τον κόσμο είναι τα παιδιά.

Θέλουμε τη φρεσκάδα σας, τις ιδέες σας, την βοήθειά σας για να έχουμε καθαρές αυλές στα σχολεία, καθαρά πεζοδρόμια, να ανακυκλώσουμε, να φυτέψουμε λουλούδια».

Χαιρετισμό ακόμη απηύθυναν οι δύο βουλευτές, με αναφορές στο κυνήγι της αριστείας, ο κ. Παργανάς και εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών της εκπαίδευσης.

«Επιστροφή» στη Ζωσιμαία

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Ελισάφ συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Αϊβατίδη παρέστη στον αγιασμό στο Λύκειο της Ζωσιμαίας, έχοντας την ευκαιρία να επισκεφθεί το εσωτερικό του και να θυμηθεί τα δικά του χρόνια ως μαθητής στο σχολείο.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό ο διευθυντής του σχολείου κ. Αγγέλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επιτυχίες των αποφοίτων του Λυκείου στις Πανελλαδικές εξετάσεις και καλωσόρισε τους μαθητές της Α’ Λυκείου.

Για μία συναρπαστική περίοδο της ζωής τους έκανε λόγο ο κ. Ελισάφ απευθυνόμενος προς τους μαθητές, ενώ επιφύλαξε θερμά λόγια για το έργο των σχολικών επιτροπών όλο το προηγούμενο διάστημα αποδίδοντας τα εύσημα στην κα Τσίλη που ήταν παρούσα.

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη ο βουλευτής Γ. Αμυράς, ο αντιδήμαρχος Γ. Αϊβατίδης και η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Β. Τσίλη.

Στο Μουσικό

Τέλος, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων επισκέφθηκε το Μουσικό Σχολείο, ένα σχολείο που κρατά ψηλά την μουσική παράδοση και παρέστη στον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης, παρουσία της βουλευτού Ιωαννίνων Μαρίας Κεφάλα και του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη.

 

Και μία selfie

Το πιο ιδιαίτερο στιγμιότυπο του αγιασμού πάντως στο Λύκειο της Ζωσιμαίας ήταν η selfie που έβγαλε ο Γ. Αμυράς, καλώντας τους παριστάμενους, όπως ο Μ. Ελισάφ, να ποζάρουν στην κάμερα του κινητού του, μαζί με τους μαθητές, που έδειξαν να το χαίρονται!

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος