Σεπ
13

Ομοβροντία πυρών απέναντι στη σύμπραξη
Εκτύπωση

Προσωπική επίθεση σε Ελισάφ και «αποστάτες» από την Τατ. Καλογιάννη - Να δοθεί στη δημοσιότητα το σύμφωνο συνεργασίας, ζητούν οι «Πολίτες για την Ανατροπή» - Ενστάσεις για την ακύρωση του διαγωνισμού για τα LED από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Με το «καλημέρα» στη νέα πραγματικότητα του δημοτικού συμβουλίου, δημιουργήθηκε σχεδόν ταυτόχρονα, ένα μπλοκ δυνάμεων απέναντι στη σύμπραξη των τριών παρατάξεων, του Μ. Ελισάφ, του Ν. Γκόντα και του Αρ. Μπαρτζώκα. Απέναντι βέβαια στη δημοτική αρχή έχει βρεθεί και μάλιστα με σκληρή κριτική, η Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα και ο Θ. Μπέγκας, όμως την Τετάρτη και την Πέμπτη, με δημόσιες εμφανίσεις τους, και οι επικεφαλής άλλων τριών παρατάξεων, τοποθετήθηκαν απέναντι στη δημοτική αρχή – σύμπραξη.

Την αρχή έκανε η Τατ. Καλογιάννη, που μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ITV το βράδυ της Τετάρτης εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στον Μ. Ελισάφ για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο συνεργασίας και φυσικά για το ποιος ευθύνεται για το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων.

Η κα Καλογιάννη επέρριψε την αποκλειστική ευθύνη για την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας συνεργασίας (και όχι σύμπραξης) στον κ. Ελισάφ στον οποίο χρέωσε ελιγμούς τακτικής, αλλά και αλαζονική συμπεριφορά.

Επίσης όμως έκανε λόγο για ξεκάθαρες πια υπόγειες διαδρομές, που επιβεβαιώθηκαν στην πράξη με την συνεργασία της δημοτικής αρχής με δύο συμβούλους που εξελέγησαν με την παράταξη Ιωάννινα 2023, τους οποίους χαρακτήρισε «αποστάτες».

Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη η κα Καλογιάννη τόνισε ότι η ίδια έχει πάρει τις αποφάσεις της και θα παραμείνει στο δημοτικό συμβούλιο ως επικεφαλής της παράταξης, χωρίς να αναζητά κάποια θέση μετακλητή, όπως έχει διαρρεύσει τελευταία.

Η επικεφαλής της παράταξης αναφέρθηκε παράλληλα και στην σύγκληση της παράταξης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στην οποία όπως είπε καταδείχθηκε η ορθότητα των χειρισμών στο προηγούμενο διάστημα για το ενδεχόμενο συνεργασίας, αλλά και η απόλυτη ευθύνη του Δημάρχου για την ανεπιτυχή έκβαση.

«Η επικεφαλής της παράταξης δεσμεύθηκε για την κατάθεση της οριστικής μορφής του, υπό εκπόνηση, οργανογράμματος και του κανονισμού λειτουργίας της παράταξης, στο άμεσο προσεχές διάστημα, ώστε να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις της παράταξης οργανωμένα και μεθοδικά προς την κατεύθυνση τόσο της άσκησης υπεύθυνης αντιπολίτευσης, όσο και της συστηματικής επαφής της παράταξης με τους δημότες.

Η παράταξη, ως η μοναδική και νέα παράταξη που εκπροσωπεί τις δυνάμεις της προόδου και της δημιουργίας στον Δήμο μας, θα τιμήσει και τους ψηφοφόρους που την εμπιστεύθηκαν, και θα καταδεικνύει, συνεχώς, τα ανταγωνιστικά της χαρακτηριστικά σε όλους όσους επιθυμούν την αλλαγή της φυσιογνωμίας και της λειτουργίας του Δήμου μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Διαφάνεια ζητούν οι «Πολίτες

για την Ανατροπή»

Τον δικό της βηματισμό αναζητά στη νέα δημοτική θητεία η παράταξη «Γιάννενα – Πολίτες για την ανατροπή» που λίγες ημέρες μετά τη συγκρότηση του προεδρείου στο δημοτικό συμβούλιο πραγματοποίησε μία πρώτη συνεδρίαση, απολογιστικού χαρακτήρα για όσα μεσολάβησαν από τις εκλογές μέχρι σήμερα.

Όπως ήταν αυτονόητο έπειτα από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο δημαρχείο, η παράταξη και ο επικεφαλής της Λ. Νάτσης στάθηκε στην σύμπραξη των τριών παρατάξεων που όπως είπε επιβεβαιώνει την προετοιμασία που υπήρχε και αποδείχθηκε με τις ανεξαρτητοποιήσεις και τον ορισμό σε θέσεις αντιδημάρχων, δύο συμβούλων από την παράταξη Καλογιάννη.

«Η επιλογή του δημάρχου για την σύμπραξη με τις άλλες δύο παρατάξεις που κινούνται στον κεντροδεξιό χώρο έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και η δημοτική αρχή και ο κ. Ελισάφ οφείλουν να γνωστοποιήσουν στην κοινωνία ποιο είναι το πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, οι προγραμματικές της θέσεις, ώστε να τις γνωρίζουν όλοι.

Είναι προφανές ότι υπάρχουν υπόγειες διαδρομές και ότι εξυπηρετούνται συγκεκριμένες σκοπιμότητες, θεωρούμε όμως ότι όλα έγιναν για να βρεθούμε μπροστά σε άλλες καταστάσεις την αμέσως επόμενη περίοδο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να ακυρώσουν και οι ίδιοι με την πίεση που μπορούν να ασκήσουν, την προταθείσα διαδικασία ακύρωσης του διαγωνισμού για την προμήθεια LED φωτιστικών σωμάτων στην πόλη, απηύθυνε η Όλυ Τσουμάνη, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Το οξύμωρο βέβαια είναι ότι η κα Τσουμάνη ξεκαθάρισε ότι η παράταξη δεν συμφωνεί ούτε με την διαδικασία που είχε επιλέξει η προηγούμενη δημοτική αρχή, να διαθέσει δηλαδή το σύνολο του ποσού για την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων από ίδιους πόρους του δήμου.

Στην ίδια κατεύθυνση εξέφρασε επίσης τη διαφωνία στην προοπτική να αναζητηθούν πόροι μέσω ΣΔΙΤ, προοπτική για την οποία έκανε λόγο ο Δήμαρχος κ. Ελισάφ σε δηλώσεις του πριν από λίγες ημέρες.

«Ούτε με αυτή τη λογική συμφωνούμε γιατί το κέρδος θα ωφελεί τον ανάδοχο και όχι τους πολίτες. Θεωρούμε ότι η Οικονομική Επιτροπή δε γίνεται να λάβει μία τόσο σοβαρή απόφαση, αλλά το δημοτικό συμβούλιο και γι’ αυτό καλούμε και το λαό να την εμποδίσει», σημείωσε η κα Τσουμάνη.

Παράλληλα έκανε λόγο για μία σειρά προβλημάτων που καταγράφονται με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου όπου όπως ανέφερε 150 περίπου βρέφη έχουν μείνει εκτός των δομών του δήμου, παρότι οι οικογένειές τους είναι δικαιούχοι των voucher.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος