Σεπ
19

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Με «σφραγίδα» πιστοποίησης Κλινικές και Εργαστήρια
Εκτύπωση

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πιστοποίησης 14 κλινικών του Ιδρύματος, ενώ είχε προηγηθεί η πιστοποίηση 13 εργαστηρίων, Μονάδων και Τμημάτων – Προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη 199 εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας και 11 εργαζομένων στην υπηρεσία φύλαξης

 

Βασική αρχή και δέσμευση της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου αλλά και φιλοσοφία όλου του προσωπικού, είναι να παρέχει στους πολίτες (ασθενείς, συγγενείς, προσωπικό της Κλινικής) αξιόπιστες, άμεσες και ποιοτικές υπηρεσίες που να καλύπτουν τις συγκεκριμένες ανάγκες τους, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Στη συνέχεια τονίζει πως «στην κατεύθυνση αυτή, δεσμευτήκαμε από την αρχή στο να εφαρμόσουμε σε όλες τις δραστηριότητες που έχουν επίπτωση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας (Σ.Δ.Π.) σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001:2015».

Αμέσως μετά, στην ανακοίνωση, επισημαίνεται πως το Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας:

- Διασφαλίζει πως κάθε εργαζόμενος είναι ενήμερος για την απαίτηση εφαρμογής τεκμηριωμένου συστήματος διαχείρισης ποιότητας, ώστε να εξασφαλίσει την αξιοπιστία των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

- Ανασκοπεί και βελτιώνει συνεχώς, όπου αυτό είναι εφικτό, την αποτελεσματικότητα των διεργασιών και κατ’ επέκταση ολοκλήρου του Σ.Δ.Π. που εφαρμόζει.

- Θέτει μετρήσιμους αντικειμενικούς σκοπούς για την ποιότητα. Οι στόχοι αυτοί καθιερώνονται και αξιολογούνται ως προς το βαθμό επίτευξής τους στο πλαίσιο της Ανασκόπησης του Σ.Δ.Π. από τη Διοίκηση, τις Κλινικές και τα Ιατρικά Εργαστήρια του Νοσοκομείου καθώς και από τους ίδιους τους πολίτες μέσα από την αξιολόγηση των υπηρεσιών του.

- Επενδύει στη συνεχή κατάρτιση, ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού ώστε να προάγουν την Ποιότητα σε κάθε τους δραστηριότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έκανε γνωστό χθες, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Βασίλης Τσίκαρης, πριν λίγες μέρες, ολοκληρώθηκε η διαδικασία πιστοποίησης 14 κλινικών του ΠΓΝΙ ενώ είχε προηγηθεί η πιστοποίηση 13 εργαστηρίων, μονάδων και Τμημάτων.

«Ο αριθμός αυτός των πιστοποιημένων κλινικών, μονάδων και εργαστηρίων καθιστά το ΠΓΝΙ ως το μοναδικό Δημόσιο Νοσοκομείο στη χώρα με τέτοιο εύρος πιστοποιήσεων. Το ΠΓΝΙ αναδεικνύεται, εκτός των άλλων και σε βασικό μοχλό στήριξης και της τουριστικής δραστηριότητας της περιοχής καθώς η ύπαρξη πιστοποιημένων ιατρικών μονάδων εντάσσεται σιγά-σιγά ως βασικό προαπαιτούμενο στα τουριστικά πακέτα.

Η Διοίκηση συγχαίρει και ευχαριστεί όλους τους Εργαζόμενους που συμμετείχαν στις διαδικασίες της πιστοποίησης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται προς το Γραφείο Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Εκπαίδευσης για τη σημαντική συμβολή του στο αποτέλεσμα αυτό. Προτρέπουμε τους εργαζόμενους και τα στελέχη των υπόλοιπων Κλινικών, Μονάδων και Υπηρεσιών να θέσουν ως στόχο την πιστοποίησή τους. Τα οφέλη για τους πολίτες, τους Εργαζόμενους και την περιοχή στην ποιότητα και την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας θα είναι σημαντικά», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Οι πιστοποιημένες Κλινικές Μονάδες και Εργαστήρια είναι:

Κλινικές: Αναισθησιολογική Κλινική, Γαστρεντερολογική Κλινική, Α’ Καρδιολογική Κλινική, Β’ Καρδιολογική Κλινική, Α’ Παθολογική Κλινική, Β’ Παθολογική Κλινική, Νεφρολογική Κλινική – Τεχν. Νεφρός- Περιτον. Κάθαρση, Νευροχειρουργική Κλινική, Νευρολογική Κλινική, Ογκολογική Κλινική, Ορθοπεδική Κλινική, Ρευματολογική Κλινική, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης

Εργαστήρια: Ιατρική Γενετική, Εργαστήριο Ακτινοθεραπείας, Αιματολογικό Εργαστήριο, Αιμοδοσία, Ακτινοδιαγνωστικό, Βιοχημικό Εργαστήριο, Παθολογοανατομικό Εργαστήριο, Πυρηνική Ιατρική, Ιατρική Φυσική, Κυτταρολογικό Εργαστήριο, Μικροβιολογικό Εργαστήριο, Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Τμήματα: Αυτ. Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και εκπαίδευσης.

Προσλήψεις

Παράλληλα, ο κ. Τσίκαρης ανακοίνωσε χθες, πως μετά την έγκριση από την πολιτική ηγεσία και το ΑΣΕΠ, βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται στις 27 Σεπτεμβρίου, η προκήρυξη για την πρόσληψη 199 εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας και 11 εργαζομένων στην υπηρεσία φύλαξης του νοσοκομείου.

Η διοίκηση ωστόσο απευθύνει μία έκκληση προς τους ενδιαφερόμενους, να είναι όσο γίνεται περισσότερο τυπικοί και προσεκτικοί στις αιτήσεις τους και στα δικαιολογητικά, καθώς όπως διαπιστώθηκε στο πρόσφατο παρελθόν, οποιοδήποτε «κενό», στα στοιχεία, τους θέτει αυτόματα εκτός της διαδικασίας.

Απάντηση…

Τέλος, για προσπάθεια σπίλωσης υπολήψεων, και ηθικής εξόντωσης και για εκστρατεία λάσπης, με προφανή σκοπό να επιτύχουν αλλότριους, αλλά ξεκάθαρους πολιτικούς στόχους, αναγκάζοντας τη διοίκηση και προσωπικά τον ίδιο σε παραίτηση, έκανε λόγο ο Β. Τσίκαρης, που απάντησε στη δημόσια κριτική και στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ του ΠΓΝΙ, που αφορά στην πρόσληψη του γιου του στο νοσοκομείο, με σύμβαση διάρκειας δύο ετών.

Ο κ. Τσίκαρης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα στάθηκε αφενός στη διαδικασία, που ακολουθήθηκε για την πρόσληψη του ελάχιστου αναγκαίου προσωπικού στο Λογιστήριο του νοσοκομείου, προσπάθεια που εν τέλει δεν καρποφόρησε κιόλας, αφού όπως είπε από τις τέσσερις θέσεις της προκήρυξης καλύφθηκαν οι τρεις και μία έμεινε κενή.

«Πιστεύουν ότι μπορούν να με θίξουν ηθικά προβάλλοντας την πρόσληψη του γιού μου ως επικουρικό προσωπικό. Μια πρόσληψη που έγινε μέσα από διαδικασίες αδιάβλητες, ύστερα από δημόσια πρόσκληση με την έγκριση του ΑΣΕΠ, η οποία αφορούσε όλες τις δομές υγείας πανελλαδικά, με ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, θέμα για το οποίο έχω απαντήσει δημόσια. Ελπίζουν να προκαλέσουν την παραίτησή μου για να διαχειριστούν με άνεση και παλαιοκομματικού τύπου πρακτικές το ΠΓΝΙ. Τους ενημερώνω ότι στη μέχρι τώρα διαδρομή μου όποιος επιχείρησε να με εκβιάσει πέτυχε το αντίθετο αποτέλεσμα. Πολύ περισσότερο δεν μπορούν οι λασπολόγοι να με αγγίξουν ηθικά, γιατί ότι έπραξα στη ζωή μου το έπραξα δημόσια και με εντιμότητα», σημείωσε.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος