Οκτ
08

ΚΤΕΛ - Αναβάθμιση υπηρεσιών με το βλέμμα στις νέες προκλήσεις
Εκτύπωση

Πολύτιμα τα συμπεράσματα της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας για το μέλλον των ΚΤΕΛ, που έγινε στα Γιάννενα, παρουσία του υπουργού Υποδομών - Με συγκεκριμένες προτάσεις για έργα, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, συμμετέχει στη νέα προγραμματική περίοδο

 

Πολύτιμα και ιδιαίτερα χρήσιμα είναι τα συμπεράσματα της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Α.Ε. και ΚΤΕΛ., που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στα Γιάννενα.

Η συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν 300 περίπου εκπρόσωποι των υπεραστικών ΚΤΕΛ από ολόκληρη την Ελλάδα, έγινε σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Epirus Palace» και σε αυτήν έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Καραμανλής, που κάλεσε την Ομοσπονδία των ΚΤΕΛ σε διάλογο για όλα τα θέματα, και ο Γενικός Γραμματέας μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό.

Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σοφ. Φάτσιος, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, οι βουλευτές Στ. Καλογιάννης, Μ. Κεφάλα και Β. Γιόγιακας κ.ά.

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, Γρήγορης Γκίκας, καλωσόρισε τα μέλη των ΚΤΕΛ από όλη την Ελλάδα και υπογράμμισε τον κοινωνικό ρόλο που επιτελούν τα ΚΤΕΛ στις συγκοινωνίες όλης της χώρας παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά την περίοδο της κρίσης.

Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια και οι οποίες ξεπεράστηκαν με πολύ και σκληρή δουλειά και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα προβλήματα θα βρουν πλέον τις λύσεις τους. Παράλληλα τόνισε ότι τα ΚΤΕΛ θα απαντήσουν με επιτυχία στις νέες προκλήσεις και θα συνεχίσουν την προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών τους.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σοφοκλής Φάτσιος τόνισε ότι σε πείσμα των μέτρων που έφερε η οικονομική κρίση τα ΚΤΕΛ επιβιώνουν και αναπτύσσονται.

Σήμερα λειτουργούν 62 ΚΤΕΛ σε όλη την χώρα τα οποία έχουν δρομολογημένα πάνω από τεσσεράμισι χιλιάδες λεωφορεία και εξυπηρετούν το 80% από το σύνολο των επιβατών.

Τις εργασίες χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ο οποίος εξήρε τον ρόλο των ΚΤΕΛ κυρίως στην εξυπηρέτηση των απομονωμένων χωριών ενώ έκανε ειδική μνεία στη διάρκεια της προσφοράς του.

«Η δοκιμασία της τελευταίας δεκαετίας είναι κάτι που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας. Σήμερα οι οιωνοί είναι καλοί και όλα μπορούν να πάνε καλύτερα. Τα ΚΤΕΛ αποτελούν έναν καταξιωμένο θεσμό και οι προοπτικές είναι ευοίωνες» τόνισε ο κ. Τασούλας.

Χαιρετισμούς στην ετήσια Γενική Συνέλευση απηύθυναν οι βουλευτές Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης και Μαρία Κεφάλα και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, τονίζοντας ότι από την πλευρά τους θα συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων.

Τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Ηπείρου που απουσιάζει στο εξωτερικό μετέφερε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χάρης Λαζάνης.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ υπογράμμισε την κοινωνική προσφορά των ΚΤΕΛ τόσο στην εξυπηρέτηση κατοίκων των χωριών όσο και στην μεταφορά των μαθητών ενώ απευθυνόμενος στον Υπουργό Υποδομών επεσήμανε την ανάγκη ολοκλήρωσης της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεσμεύτηκε για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας όπως επιτάσσουν οι υποχρεώσεις προς την Κοινότητα, το οποίο θα είναι προϊόν διαλόγου.

Αποτίμηση της συνέλευσης

Από την άλλη, μπορεί η συζήτηση του Σαββάτου, να ήταν περισσότερο θεωρητικού περιεχομένου, ουσιαστικά όμως όπως ανέφερε χθες, Δευτέρα, σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ νομού Ιωαννίνων και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Γρηγόρης Γκίκας, το σημαντικότερο κέρδος ήταν ότι άνοιξε μία πόρτα διαλόγου μεταξύ πολιτικής ηγεσίας και κλάδου, που τα προηγούμενα χρόνια παρέμενε σχεδόν ερμητικά κλειστή με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας.

Ο κ. Γκίκας σε δηλώσεις του, κάνοντας μία αποτίμηση της Γενικής Συνέλευσης τόνισε πως συζητήθηκαν θέματα μείζονος ενδιαφέροντος, που σχετίζονται με τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα των ΚΤΕΛ, επηρεάζουν όμως άμεσα και τις υπηρεσίες που απολαμβάνει το επιβατικό κοινό.

«Παρά την κρίση, την τεράστια αύξηση της φορολογίας, ο κλάδος άντεξε και βελτίωσε τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες. Η συγκοινωνία είναι δημόσιο αγαθό και θεωρούμε ότι ανοίξαμε μία πόρτα για έναν συνεχή διάλογο που για 4,5 περίπου χρόνια δεν γινόταν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων συμμετέχει και στη νέα προγραμματική περίοδο, με προτάσεις για χρηματοδοτούμενα έργα που θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες όπως είναι η ηλεκτρονική έκδοση του εισιτηρίου, που γίνεται σήμερα σε ένα βαθμό, η αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων, αλλά και συστήματα έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης των επιβατών, για τα δρομολόγια που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στις εγκαταστάσεις

του Αστικού ΚΤΕΛ

Τέλος, τις πρωτοποριακές εγκαταστάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για την παροχή φυσικού αερίου κίνησης σε λεωφορεία και ΙΧ, επισκέφθηκε το Σάββατο, ο Υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής.

Ο υπουργός μαζί με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα και τους βουλευτές Στ. Καλογιάννη και Μ. Κεφάλα, ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ, κ. Μουστακλή, στο σύνολο των εγκαταστάσεων του Αστικού ΚΤΕΛ.

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος