Οκτ
08

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ - Προτεραιότητα, αλλά χωρίς δεσμεύσεις για την κυβέρνηση
Εκτύπωση

Χωρίς δεσμεύσεις αλλά υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για δυο μεγάλα οδικά έργα, αναφέρθηκε από τα Γιάννενα ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής στην προοπτική κατασκευής και ολοκλήρωσης μεγάλων οδικών αξόνων που ενδιαφέρουν την Ήπειρο όπως είναι ο Ε65 και η επέκταση της Ιόνιας Οδού προς την Κακαβιά.

 

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι αποτελούν έργα άμεσης προτεραιότητας όσα έχουν ώριμες μελέτες και μπορούν να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, τόνισε όμως και την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την Ε.Ε. για την έγκριση των έργων.

Όπως είπε, ο κ. Καραμανλής, «θα απαιτηθεί χρόνος» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα ανακοινώνει έργα αν δεν είναι έτοιμα να ξεκινήσουν.

Έτσι, όπως δήλωσε, για τον Ε65 αναμένεται η τελική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ η επέκταση της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά σημείωσε ότι «είναι σε άμεση προτεραιότητα καθώς όπου υπάρχουν ώριμες μελέτες τα έργα προκρίνονται».

«Δεν θα ανακοινώνουμε έργα αν δεν είναι έτοιμα να ξεκινήσουν», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ. Καραμανλής.

Από τα λεγόμενα του υπουργού, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, πως το υπουργείο Υποδομών, ουσιαστικά ζητά πίστωση χρόνου προκειμένου να έχει οριστική απόφαση για την τύχη των συγκεκριμένων οδικών παρεμβάσεων καθώς και για τον τρόπο της χρηματοδότησης.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος