Οκτ
10

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ - Στο επίκεντρο τα προβλήματα των εργαζομένων
Εκτύπωση

Σε αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής λύσης, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους εργαζόμενους και τη Δημοτική Αρχή, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, βρίσκονται και οι δυο πλευρές, στο Δήμο Δωδώνης.

 

Εργαζόμενοι και Δημοτική Αρχή, συναντήθηκαν χθες το πρωί, και η συνάντηση αυτή ήταν η αφορμή για να συζητηθούν και άλλα θέματα ίσως μεγαλύτερης σημασίας από αυτό που προκάλεσε τη συνάντηση.

Στα θέματα αυτά αναφέρθηκε χθες σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Δωδώνης, Χρήστος Ντακαλέτσης, λέγοντας, ότι έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση με καθαρούς όρους με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και της ΕΜΔΥΔΑΣ.

Το πρώτο ζήτημα ήταν αυτό των εργαζομένων μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας με τη δημοτική αρχή να υποστηρίζει, ότι ο δήμος Δωδώνης απασχολεί επτά μηχανικούς που υποβοηθούν το έργο του μόνιμου προσωπικού, αλλά τον Σύλλογο ΟΤΑ να κάνει λόγο για προσπάθεια της δημοτικής αρχής να «μπαλώσει τρύπες» μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας και όχι με μόνιμο προσωπικό. Αντιπαράθεση υπήρξε για τα μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων, με τον δήμαρχο να δίνει εντολή στις υπηρεσίες, όπως ανέφερε να διευθετηθεί άμεσα το πρόβλημα, όπου αυτό υπάρχει και τρίτο στη σειρά συζήτησης ήταν το θέμα που δημιούργησε την ένταση.

«Θεωρούμε, ότι το ζήτημα έλαβε μεγαλύτερη διάσταση από αυτήν που είχε με το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου να μη δίνει το λόγο σε έναν εργαζόμενο, ο οποίος όμως εκπροσωπούταν μέσω της υπηρεσίας του», ανέφερε ο κ. Ντακαλέτσης.

Από την πλευρά του ο Σύλλογος ΟΤΑ Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή του τονίζει, ότι οι υπάλληλοι δεν πρόκειται να μοιραστούν τις ευθύνες με τις δημοτικές αρχές, για τα προβλήματα που υπάρχουν.

«Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι συνδιοικούμε τους δήμους. Η δημοτική αρχή φέρει την ευθύνη για τη διοίκηση των έργων και τη διαχείριση του προσωπικού κι εμείς φέρουμε την ευθύνη της υπογραφής μας ως μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι εξαιτίας των πτυχίων μας και της επιστήμης μας. Οι ρόλοι μας είναι διακριτοί. Όπως εμείς δεν παίρνουμε πολιτικές αποφάσεις παρά μόνο εκτελούμε, έτσι δεν δεχόμαστε και παρεμβάσεις στην επιστήμη μας, ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται για τεχνικά έργα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος