Οκτ
18

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Έμπρακτη στήριξη στην εκπαιδευτική κοινότητα
Εκτύπωση

Σε καταγραφή και ιεράρχηση των προβλημάτων προχώρησε η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Φιλιώ Νόκα, σε συνάντηση με τους Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων – Μ. Ελισάφ: «Προτεραιότητά μας η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων»

 

Σύσκεψη με τους Διευθυντές των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου πραγματοποιήθηκε χθες, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, ύστερα από πρωτοβουλία της νέας Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φιλιώς Νόκα - Ζαράχη.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να γίνει η καταγραφή και η ιεράρχηση των προβλημάτων αλλά και να συζητηθούν γενικότερα θέματα της λειτουργίας των σχολείων.

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, τόνισε ότι η εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή.

Οι υπηρεσίες του Δήμου θα είναι στη διάθεση της Σχολικής Επιτροπής και των σχολείων ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα προβλήματα που διαπιστώνονται, όπως συνέβη τις ημέρες των έντονων βροχοπτώσεων.

«Σκοπός μας είναι να είμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους μαθητές και να δημιουργήσουμε όσο το δυνατό καλύτερο περιβάλλον», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, κα. Φιλιώ Νόκα – Ζαράχη, αναγνώρισε ότι σε πολλά σχολεία, ειδικά σε κείνα που στεγάζονται σε παλιά κτίρια, υπάρχουν προβλήματα, ορισμένα μάλιστα δυσεπίλυτα και τόνισε ότι θα καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια για να αμβλυνθούν οι δυσκολίες.

Εξήρε το έργο που γίνεται και επεσήμανε την ανάγκη ανάπτυξης δραστηριοτήτων και προγραμμάτων πέραν του εκπαιδευτικού έργου σε όσο το δυνατό περισσότερες σχολικές μονάδες τονίζοντας ότι θα υπάρξει η έμπρακτη στήριξη του Δήμου.

Τέλος η κα. Νόκα, δεσμεύτηκε ότι η συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων θα είναι συνεχής και με στόχο την δημιουργία του καλύτερου περιβάλλοντος για τους μαθητές.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος