Νοε
01

Ο πρώτος χώρος θηλασμού σε δημόσια υπηρεσία
Εκτύπωση

Εγκαίνια τη Δευτέρα στο πρώην δημαρχείο Παμβώτιδας στον Κατσικά

 

Ο πρώτος χώρος θηλασμού σε δημόσια υπηρεσία της Ηπείρου αποτελεί πλέον πραγματικότητα.

Ο χώρος αυτός διαμορφώθηκε στο ισόγειο του πρώην δημαρχείου του Κατσικά Ιωαννίνων και θα εγκαινιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα (4 Νοεμβρίου) στις 12.00.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του δήμου Ιωαννιτών, με την θερμή υποστήριξη της 5ης και 6ης ΤΟ.Μ.Υ Ιωαννίνων και του Κέντρου Υγείας Ιωαννίνων η οποία εντάσσεται σ’ ένα πλαίσιο δράσεων προαγωγής υγείας που σκοπό έχει να αναδείξει τη σημασία της πρακτικής και ηθικής υποστήριξης της μητέρας, του πατέρα, του βρέφους αλλά και όσων πλαισιώνουν αυτή τη θερμή αλυσίδα.

Το δωμάτιο θηλασμού εξοπλίστηκε πλήρως και έχει μετατραπεί σε έναν πανέμορφο χώρο για τις μητέρες και για τα μωρά.

«Ήδη ολοκληρώσαμε έναν κύκλο συνεργασίας με το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων και τις ΤΟΜΥ της περιοχής που στηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε στις μητέρες έναν ιδανικό χώρο για να φροντίζουν τα μωρά τους. Ο θηλασμός είναι δικαίωμα και γνωρίζουμε πως σ’ αυτή την υπέροχη διαδικασία δεν υπάρχουν ωράρια. Είμαστε βέβαιοι ότι το επόμενο διάστημα ανάλογοι χώροι θα δημιουργηθούν και σε άλλα δημοτικά και δημόσια κτίρια και υπηρεσίες», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος κ. Βλέτσας.

Σε πλήρη ταύτιση με το φετινό σύνθημα της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό: «Ενδυναμώνουμε τους γονείς – Διευκολύνουμε τον Θηλασμό», στο ισόγειο του δημαρχιακού κτηρίου Κατσικά Ιωαννίνων, από τη Δευτέρα ένας νέος, καθαρός, φωτεινός και κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών των θηλαζουσών μαμάδων και των παιδιών τους.

Δημόσιος θηλασμός την Κυριακή

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, η Ομάδα Υποστήριξης Θηλασμού διοργανώνει την εκδήλωση ταυτόχρονου δημόσιου μητρικού θηλασμού με τίτλο «Ενδυναμώνουμε τους γονείς, διευκολύνουμε το θηλασμό», την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 στο θεατράκι στη «Σκάλα».

«Εμείς οι μητέρες, για 10η συνεχή χρονιά, θα συναντηθούμε για να γιορτάσουμε με στόχο την ευαισθητοποίηση, την αφύπνιση και την υποστήριξη των νέων μητέρων και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».

Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ. Χατζής.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος