Νοε
05

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Προτεραιότητα στην αξιοποίηση του «Πράσινου Ταμείου»
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

«Ναι» από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Κ. Χατζηδάκη, στην ένταξη του Δήμου στην πρώτη ομάδα ΟΤΑ για τους οποίους θα ξεκινήσει η διαδικασία εκπόνησης των τοπικών χωρικών σχεδίων – Τη Μονάδα ΑΣΑ, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος, Μ. Ελισάφ

 

Με τους υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

Και οι δύο συναντήσεις ήταν ιδιαίτερα σημαντικές καθώς έδωσαν την δυνατότητα να συζητηθούν σημαντικά θέματα της αυτοδιοίκησης και της πόλης.

Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος η συζήτηση επικεντρώθηκε στο «Πράσινο Ταμείο» και τα χρηματοδοτικά προγράμματα που έχει σε εξέλιξη.

Το «Πράσινο Ταμείο» λειτουργεί πλέον ως φορέας διαχείρισης για την εκπόνηση των τοπικών χωρικών σχεδίων, τα οποία αφορούν περίπου 200 δήμους της χώρας και κατά την εκπόνηση και εκτέλεσή τους θα επηρεάσουν καθοριστικά την πολεοδομική εικόνα των περιοχών.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Υπουργό, ο Δήμος Ιωαννιτών να συμπεριληφθεί στην πρώτη ομάδα ΟΤΑ για τους οποίους θα ξεκινήσει η διαδικασία εκπόνησης των σχεδίων αυτών.

Η απάντηση του Υπουργού ήταν θετική.

Με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Δήμαρχος συζήτησε θέματα λειτουργίας του Δήμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και την πορεία του προγράμματος Φιλόδημος.

Επίσκεψη στην Μονάδα ΑΣΑ

Εξάλλου, το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι, επισκέφθηκαν χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Αρλέτος και Βαγγέλης Πήχας.

Ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι ενημερώθηκαν διεξοδικά για όλα τα στάδια λειτουργίας ενώ εκτενής συζήτηση έγινε για τα βιοαπόβλητα.

Η διαχείριση των βιοαποβλήτων αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και τους επόμενους μήνες θα τοποθετηθούν οι καφέ κάδοι ώστε να ανοίξει μία ακόμη γραμμή ανακύκλωσης.

Πρόκειται για έναν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων που προβλέπεται να συμπληρωθεί με την λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης και του Πράσινου Σημείου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος