Νοε
06

ΗΠΕΙΡΟΣ - Σταθερά στα… ύψη οι παραβάσεις του ΚΟΚ
Εκτύπωση

Για έναν ακόμη μήνα οι οδηγοί στην Ήπειρο, αποδεικνύονται ιδιαίτερα… επιρρεπείς στις παραβάσεις για υψηλή ταχύτητα και για 287 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση

 

Ιδιαίτερα επιρρεπείς αποδεικνύονται οι οδηγοί στην Ήπειρο, αναφορικά με τις παραβάσεις του ΚΟΚ, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για έναν ακόμη μήνα, έχουν βεβαιωθεί χιλιάδες παραβάσεις, με την… τιμητική τους να την έχουν αυτές για υψηλή ταχύτητα.

Συγκεκριμένα, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν και τον Οκτώβριο συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 6.691 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Τον Οκτώβριο βεβαιώθηκαν λοιπόν 1.261 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 69 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 61 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 287 παραβάσεις για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 174 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 63 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 47 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 50 για αντικανονικό προσπέρασμα, 13 για αντικανονικούς ελιγμούς και 10 παραβάσεις για φθαρμένα ελαστικά.

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 104 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 876 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Τα ατυχήματα

Παράλληλα, με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιήθηκαν χθες τα συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Οκτώβριο του 2019, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 8 τροχαία ατυχήματα (έναντι 11 το 2018). Ειδικότερα, σημειώθηκαν ένα θανατηφόρο τροχαίο (έναντι 3 το 2018), τρία τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι κανενός το 2018) και 4 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 8 το 2018).

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 9 παθόντες (έναντι 12 το 2018).

Ειδικότερα, τον Οκτώβριο είχαμε στην Ήπειρο, έναν νεκρό (έναντι 4 το 2018), 3 σοβαρά τραυματίες (έναντι κανενός το 2018) και 5 ελαφρά τραυματίες (έναντι 8 το 2018).

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η οδήγηση σε κατάσταση μέθης, η παραβίαση προτεραιότητας, το αντικανονικό προσπέρασμα, η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας και λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς.

 

Ρεπορτάζ Βασίλης Λούπας

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος