Νοε
07

ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΠΓΝΙ - Μόνιμη η προσπάθεια για νέους αιμοδότες
Εκτύπωση

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ζήτημα που υπάρχει τόσο πανελλαδικά, όσο και στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, με την έλλειψη που παρουσιάζεται σε αίμα.

Στο πλαίσιο της μόνιμης και οργανωμένης προσπάθειας για να καλυφθούν οι ανάγκες, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, προσπαθεί να αυξήσει τον αριθμό των αιμοδοτών.

Η ανάπτυξη των Κλινικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου αλλά και ο μεγάλος αριθμός ανθρώπων που εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο, αυξάνουν κατακόρυφα και τις ανάγκες για αίμα.

Η Προϊσταμένη του Τμήματος Αιμοδοσίας στο ΠΓΝΙ, Ελευθερία Ζερβού, σε χθεσινές της δηλώσεις, αναφέρθηκε σε αυτή την αύξηση αλλά και στις ενέργειες που κάνουν προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των αιμοδοτών.

Φέτος, προχώρησαν σε μια ενημέρωση των φοιτητών ώστε να μπορέσουν να ευαισθητοποιήσουν τους νέους ανθρώπους και να δώσουν αίμα ενώ στόχος είναι το μήνυμα να φτάσει σε όλους τους φοιτητές.

«Οι ανάγκες σε αίμα είναι αυξημένες. Υπάρχουν πολλά περιστατικά, ενώ το Νοσοκομείο εξυπηρετεί και ασθενείς από άλλες περιοχές, ακόμα και εκτός Ηπείρου. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα για να αντιληφθείτε πόσο αναγκαίο είναι να αυξηθεί ο αριθμός των αιμοδοτών. Ένα περιστατικό ανευρύσματος μπορεί να χρειαστεί πολλές φιάλες αίματος. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση καθώς σε ένα τόσο μεγάλο νοσοκομείο οι ανάγκες δεν τελειώνουν ποτέ» είπε η κα. Ζερβού.

Η κ. Ζερβού υπογράμμισε πως ήδη έχουνε κινητοποιηθεί, «καλούμε τους τακτικούς αιμοδότες μας να προσέλθουν για αιμοδοσία και παράλληλα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου θα αναζητήσουμε ενεργούς συλλόγους ώστε να διοργανωθούν αιμοδοσίες» είπε καταλήγοντας.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος