Νοε
08

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - Ένα αφιέρωμα στις Μεγάλες Σχολές των Ιωαννίνων
Εκτύπωση

Με σημαντικούς ομιλητές που θα παραθέσουν σημαντικά ιστορικά στοιχεία θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα, η πρώτη εκδήλωση στα πλαίσια της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την κυκλοφορία της εφημερίδας «Το Βήμα».

Συγκεκριμένα οι εφημερίδες «Το Βήμα», «Τα Νέα», σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών θα διοργανώσουν μια σημαντική εκδήλωση - ομιλία με θέμα «Οι Μεγάλες Σχολές των Ιωαννίνων – Ο Προεπαναστατικός Διαφωτισμός και ο Ηπειρώτικος Ευεργετισμός». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Μάλιστα, με στόχο την ανάδειξη της ηπειρώτικης ευποιίας, «Το Βήμα» και τα «Τα Νέα» ανατυπώνουν την ιστορική έκδοση του 1930 «Τα Γιάννενα κι’ η Νεοελληνική Αναγέννηση (1648-1820)», η οποία θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 17 Νοεμβρίου με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας. Θα ακολουθήσει ομιλία του δημάρχου Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ.

Για τις «Μεγάλες Σχολές των Ιωαννίνων» και τον «Προεπαναστατικό Διαφωτισμό και τον Ηπειρώτικο Ευεργετισμό» θα μιλήσουν ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, ο καθηγητής και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης και η προϊσταμένη Διεύθυνσης της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων Βάγια Οικονομίδη. Την ομιλία θα προλογίσει και θα συντονίσει ο διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα», Αντώνης Καρακούσης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

19:15: Ώρα προσέλευσης

19:30: Παρουσίαση – Συντονισμός Ομιλητών

Ο Διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα», κ. Αντώνης Καρακούσης

19:40: Χαιρετισμοί: Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Μωυσής Ελισάφ

20:00: Ομιλία, Ιστορική Αναφορά για τις «Μεγάλες Σχολές των Ιωαννίνων.

Ο Προεπαναστατικός Διαφωτισμός και ο Ηπειρώτικος Ευεργετισμός»:

Ο πρώην Υπουργός, κ. Αλέκος Παπαδόπουλος.

Ο Καθηγητής, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Γεώργιος Καψάλης.

Η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Ζωσιμαίας Σχολής, κυρία Βάγια Οικονομίδη

21:30: Θα ακολουθήσει cocktail στην αίθουσα του φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος