Νοε
08

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - «Στροφή» στην ενίσχυση του ποιοτικού τουρισμού
Εκτύπωση

Στα Γιάννενα βρέθηκε χθες ο υπουργός Χ. Θεοχάρης, ο οποίος δίνει έμφαση στη συνεργασία του υπουργείου με την αυτοδιοίκηση, με στόχο να τεθούν οι άξονες των νέων προτεραιοτήτων στον τουρισμό

Νέες προτεραιότητες αναφορικά με το τουριστικό προϊόν θέτει το υπουργείο Τουρισμού, που πλέον κάνει μια «στροφή» στην ενίσχυση του ποιοτικού τουρισμού, αλλά και στις συνεργασίες με την αυτοδιοίκηση.

 

Με την ενίσχυση του ποιοτικού τουρισμού, το υπουργείο, όπως επισήμανε χθες από τα Γιάννενα, ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης, στοχεύει στην προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό με τη δυνατότητα να δαπανήσουν όσο γίνεται περισσότερα χρήματα, σε σχέση με την αριθμητική αύξηση των επισκεπτών σε ετήσια βάση, αποτελεί την κυρίαρχη προτεραιότητα του υπουργείου Τουρισμού.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κ. Θεοχάρης, τα μηνύματα της φετινής τουριστικής σεζόν για την Ελλάδα είναι ενθαρρυντικά, καθώς η μείωση στον αριθμό των εκατομμυρίων επισκεπτών δεν συνεπάγεται και μείωση των εσόδων.

Στις χθεσινές του δηλώσεις από τα Γιάννενα, ο υπουργός Τουρισμού, τόνισε πως η φετινή χρονιά λειτούργησε πολύ περισσότερο ως χρονιά εξισορρόπησης του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, με την επίτευξη όμως ενός επιπέδου της στροφής που επιχειρεί η χώρα να κάνει στον τουρισμό.

«Αυτό που θέλουμε είναι να αυξήσουμε τα έσοδα, χωρίς κατ’ ανάγκη να αυξήσουμε τις αφίξεις. Μας ενδιαφέρει το ρεκόρ ποιότητας και όχι το ρεκόρ ποσότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Βασική παράμετρος σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη είναι η συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και όπως ανακοίνωσε το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου των αντιπεριφερειαρχών του τουρισμού, ώστε να τεθούν οι άξονες των προτεραιοτήτων και των έργων που πρόκειται να σχεδιαστούν.

Ο κ. Θεοχάρης δεν έκρυψε πάντως και τον προβληματισμό του για το επίπεδο ανταπόκρισης των δήμων ως προς την επιχειρησιακή τους ικανότητα σε συγκεκριμένα ζητήματα όπως η καταγραφή και ανάδειξη των ιαματικών πηγών.

«Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι δήμοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν αν και οι απαιτήσεις δεν είναι μεγάλες. Ωστόσο έχουμε αποστείλει σχετικά έγγραφα με τα βήματα που πρέπει να γίνουν και το υπουργείο θα τους βοηθήσει να ανταποκριθούν το συντομότερο και να αξιοποιήσουν τους διαθέσιμους πόρους», σημείωσε.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος