Νοε
13

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Πρόσω ολοταχώς για διασύνδεση με το Πανεπιστήμιο
Εκτύπωση

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει ο Δήμος Ιωαννιτών στην προσπάθεια για καλύτερη και πιο αποτελεσματική διασύνδεση του Πανεπιστημίου, με την πόλη.

 

Στόχος όλων των ενεργειών που γίνονται από τη νέα δημοτική αρχή είναι να διευρυνθεί το πλαίσιο συνεργασίας και να επεκταθούν οι κοινές δράσεις με γνώμονα την καλύτερη συνεργασία των δυο φορέων.

Στην πόλη των Ιωαννίνων ζουν και σπουδάζουν αρκετές χιλιάδες φοιτητές ενώ πολλοί από αυτούς δεν εγκαταλείπουν την πόλη ακόμη και όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Χθες, ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης

Γιάννης Λυκογιώργος, σε δηλώσεις του, θέλησε ανάμεσα στις πρώτες επαφές του να είναι η συνάντηση με τον αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Σταύρο Νικολόπουλο και τους συνεργάτες του προκειμένου να γίνει μια διερεύνηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν και μπορούν να αναπτυχθούν έτσι ώστε να εδραιωθεί μια συνεργασία.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση με τον αντιπρύτανη που στο

πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είχε παρουσιάσει τον στρατηγικό σχεδιασμό σε θέματα Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, όπως είπε ο κ. Λυκογιώργος εξειδικεύτηκε η παρουσίαση στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες του Δήμου Ιωαννιτών.

Η συζήτηση επίσης κινήθηκε γύρω από τρεις βασικούς θεματικούς άξονες.

• Τη συνέργεια των δύο φορέων στις διαδικασίες που άπτονται της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

• Τις δράσεις που απαιτεί η ουσιαστική ένταξη και ενσωμάτωση του φοιτητικού πληθυσμού στην πόλη μας.

• Την μελλοντική συνεργασία στην από κοινού συμμετοχή Πανεπιστημίου και Δήμου σε χρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

«Το επόμενο βήμα στη συνεργασία καθορίστηκε χρονικά για τον Δεκέμβριο όπου και θα καταρτιστεί το σχέδιο δράσεων που θα αναληφθούν από κοινού με στόχο την υλοποίηση των αξόνων που προαναφέρθηκαν», τόνισε ο κ. Λυκογιώργος, ενώ υπογράμμισε ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται στην κατεύθυνση διεύρυνσης της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος