Νοε
22

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» - Στη νέα εποχή η Παιδιατρική Κλινική
Εκτύπωση

Πολλαπλά τα οφέλη για τους μικρούς ασθενείς από τις παρεμβάσεις που έγιναν στην Παιδιατρική, η οποία πλέον δεν θυμίζει… κλινική – Σημαντική η αναβάθμισή της μετά την αντικατάσταση των κλινών και την προμήθεια σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού

 

Στη νέα εποχή με μοναδικό στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη και αποτελεσματικότερη φροντίδα των μικρών ασθενών βαδίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου «Χατζηκώστα».

Η Κλινική έχει αναβαθμιστεί ριζικά καθώς τους τελευταίους μήνες υπήρξαν παρεμβάσεις για την αισθητική αναβάθμιση σε όλους τους χώρους.

Μάλιστα αν στην παρέμβαση αυτή προσθέσει κανείς και την αντικατάσταση των κλινών, αλλά και την προμήθεια σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού, τότε διαπιστώνει πως η Παιδιατρική του «Χατζηκώστα», έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, προσφοράς προς τα παιδιά.

Επίσης όμως η αισθητική και λειτουργική αυτή αναβάθμιση έχει άμεσο αντίκτυπο στην ψυχολογία των παιδιών που νοσηλεύονται, των οικογενειών τους και φυσικά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Μία παρέμβαση που δεν θα ήταν εφικτό να υλοποιηθεί χωρίς την καθοριστική συνδρομή της εταιρείας ΒΙΚΟΣ Α.Ε που εκπροσωπήθηκε χθες στον αγιασμό για την ανακαίνιση της κλινικής από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Πέτρο Σεπετά, αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Χθες, τόσο ο διοικητής του «Χατζηκώστα», Βαγγέλης Καρβούνης, όσο και η διευθύντρια της Παιδιατρικής Αντιγόνη Τσίρκα στάθηκαν στην αναβάθμιση της κλινικής και σε μία παρέμβαση που δεν αποτιμάται σε οικονομικό κόστος αλλά στην προσφορά στον συνάνθρωπο.

Από την άλλη όμως, το μεγάλο ζήτημα για την Παιδιατρική Κλινική εξακολουθεί να παραμένει η υποστελέχωσή της. Σε μία τέτοια δύσκολη περίοδο όπου έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και λόγω του προσφυγικού οι αριθμοί των περιστατικών που καλούνται να εξυπηρετήσουν ιατροί και νοσηλευτές, στην Παιδιατρική εργάζονται μόλις τρεις μόνιμοι γιατροί και δύο επικουρικοί.

Όπως ανέφερε η διευθύντρια της κλινικής Αντιγόνη Τσίρκα η δουλειά πραγματοποιείται χάρη στην προσωπική θυσία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, διατυπώνοντας δημόσια το αίτημα για την ενίσχυση με προσωπικό.

Ενδεικτικά όπως ανέφερε μέχρι το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους η Παιδιατρική αντιμετώπισε 3.800 έκτακτα περιστατικά, 1.954 περιστατικά στα τακτικά ιατρεία, έγιναν 950 εισαγωγές στην κλινική και άλλες 180 στο Τμήμα Νεογνών.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αμυράς χαρακτήρισε την παρέμβαση ως ένα επιτυχημένο παράδειγμα συνεργασίας της πολιτείας, της αυτοδιοίκησης και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ενώ δεσμεύθηκε για την μεταφορά του αιτήματος πρόσληψης προσωπικού προς τον υπουργό Υγείας.

Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης, Οδυσσέας Πότσης που αναφέρθηκε και αυτός με τη σειρά του στο διαρκές στοίχημα της συνεργασίας των φορέων.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος