Νοε
26

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - Καλύτερα αποτελέσματα με συνεργασία ΕΛ.ΑΣ. – Αυτοδιοίκησης
Εκτύπωση

Για να αποδειχθούν επιτυχημένα στην πράξη, τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το μεταναστευτικό, κρίνεται αναγκαία η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων – Το μείζον ζήτημα συζήτησαν στα Γιάννενα, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κων. Τσουβάλας και ο Δήμαρχος, Μωυσής Ελισάφ

 

Η συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων και κυρίως η συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με την τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι ίσως η μοναδική λύση, για να αποδώσουν καρπούς τα μέτρα που πρόσφατα ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Στη λύση αυτή θα πρέπει κανείς να προσθέσει και δυο ακόμη παραμέτρους, ώστε να υπάρξει συνολική και ουσιαστική αντιμετώπιση του ζητήματος. Από τη μία την αποδοχή των μέτρων από το σύνολο της κοινωνίας και από την άλλη, την τήρηση της αρχικής απόφασης για την αρχή της αναλογικότητας και ίσης κατανομής των προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών στις περιφέρειες.

Τα παραπάνω επεσήμανε χθες από τα Γιάννενα ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας σε δηλώσεις που έκανε στο Ιoannina TV με αφορμή την παρουσία του στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως είπε και στις δηλώσεις αλλά και στην ομιλία του λίγο αργότερα πρόκειται για ένα θέμα με πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από τις εθνικές όμως θα πρέπει να προκριθεί η αρχή της αλληλεγγύης.

«Είναι ένα θέμα μείζονος σημασίας με εθνική, πανευρωπαϊκή και παγκόσμια διάσταση. Προφανώς, θα πρέπει να προκριθούν οι αρχές της αλληλεγγύης στη διαχείριση των βαρών. Η δίκαιη και αναλογική κατανομή των προσφύγων και μεταναστών είναι η σημαντική παράμετρος για την αποδοχή των μέτρων της κυβέρνησης», τόνισε αρχικά.

Λίγο αργότερα στην ομιλία του στο συνέδριο ο κ. Τσουβάλας ανακοίνωσε ότι προχωρά άμεσα η προκήρυξη για την πρόσληψη 400 συνοριακών φυλάκων που θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες στα σύνορα με την Τουρκία στη Θράκη.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο

Ταυτόχρονα, με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα συναντήθηκε χθες στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

Κατά τη συνάντηση, η οποία είχε εθιμοτυπικό αλλά και ουσιαστικό περιεχόμενο, ο Δήμαρχος και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για θέματα που αφορούν την αστυνόμευση, καθώς και ευρύτερα ζητήματα που σχετίζονται με την διαχείριση του προσφυγικού- μεταναστευτικού.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η προσπάθεια που γίνεται από την τοπική αστυνομία είναι μεγάλη με ορατά αποτελέσματα στην περιοχή και επεσήμανε την περαιτέρω ενίσχυση με προσωπικό αλλά και υλικοτεχνικά μέσα.

Παράλληλα τόνισε ότι η άμεση και συνεχής συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με την Δημοτική Αστυνομία μπορεί να επιλύσει προβλήματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και το κυκλοφοριακό.

Ο κ. Ελισάφ ενημέρωσε διεξοδικά τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή και επανέλαβε ότι απαιτείται ισοκατανομή και εντός της Περιφέρειας.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης από την πλευρά του επεσήμανε την ανάγκη συνεχούς συνεργασίας της αστυνομίας με την αυτοδιοίκηση ώστε από κοινού να αντιμετωπίζονται προβλήματα.

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

Τέλος, στο συνέδριο των αξιωματικών παρέστη και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης που σε δικές του δηλώσεις πριν την έναρξη του συνεδρίου αναφέρθηκε στην εφαρμογή της αντιεγκληματικής πολιτικής στα Γιάννενα και στην Ήπειρο δηλώνοντας την ικανοποίησή του.

«Το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα που αντιμετωπίζεται κεντρικά, με τις κατευθυντήριες γραμμές να δίνονται από την κυβέρνηση. Στην Ήπειρο όμως και στα Γιάννενα είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τις επιδόσεις στην αντιεγκληματική πολιτική της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος