Νοε
27

ΠΩΓΩΝΙ - Βήμα – βήμα η μεταφορά των ανεμογεννητριών στον Κασιδιάρη
Εκτύπωση

Εικόνες που σπάνια μπορεί να συναντήσει κανείς, αντίκρισαν αργά το βράδυ της Δευτέρας, δεκάδες πολίτες του Λεκανοπεδίου.

 

Ο λόγος για τη δύσκολη, αλλά και εντυπωσιακή επιχείρηση μεταφοράς των πυλώνων και άλλων εξαρτημάτων, απαραίτητων για το αιολικό πάρκο στον Κασιδιάρη, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων και δεκάδες συνοδευτικά οχήματα που χρησιμοποιούσαν φάρους.

Το εντυπωσιακό ρεπορτάζ παρουσίασε το Ioannina TV και όπως αναφέρθηκε, το δυσκολότερο τμήμα της διαδρομής από τον κόμβο της Πεδινής μέχρι τον κόμβο του αεροδρομίου, χρειάστηκε να περάσει τουλάχιστον μία ώρα για να διανυθεί από τις πέντε νταλίκες με τράκτορες συνολικού μήκους 42 μέτρων περίπου.

Οι δοκιμές που έγιναν τον προηγούμενο μήνα ήταν απολύτως απαραίτητες, καθώς σε αρκετά σημεία τα υπερμεγέθη οχήματα χρειάστηκε να βγουν είτε εκτός δρόμου είτε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για να κάνουν τη διαδρομή και αργά τη νύχτα να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ioannina TV, η μεταφορά της Δευτέρας περιελάμβανε τρεις πυλώνες για τις ανεμογεννήτριες αλλά και δύο οχήματα με άλλα τεχνικά μέσα και κατασκευές και η Τροχαία χρειάστηκε να διακόψει την ομαλή ροή της κυκλοφορίας, ώστε να καταφέρουν τα οχήματα να περάσουν από τις διασταυρώσεις. Στον κόμβο του αεροδρομίου μάλιστα χρειάστηκε να αφαιρεθεί και ένας φωτεινός σηματοδότης, που τοποθετήθηκε στη θέση του αμέσως μετά το τέλος της επιχείρησης.

Την επόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί η δυσκολότερη επιχείρηση, καθώς πρόκειται να μεταφερθούν οι έλικες των ανεμογεννητριών, με τα φορτηγά και τους τράκτορες να φτάνουν σε μήκος μέχρι και τα 72 μέτρα.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος