Ιαν
14

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ - Πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε τον γνωστό επιχειρηματία
Εκτύπωση

Η οικογένειά του, φίλοι, συγγενείς και εκατοντάδες πολίτες είπαν το τελευταίο «αντίο», στον ιδρυτή της επιχείρησης «Κοτόπουλα Νιτσιάκος», που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, σε ηλικία 76 ετών,το βράδυ της Παρασκευής

 

Η σύζυγος, τα παιδιά, συγγενείς και φίλοι του Θεόδωρου Νιτσιάκου, αλλά και πλήθος κόσμου, είπαν το μεσημέρι της Κυριακής το τελευταίο «αντίο» στον γνωστό επιχειρηματία.

Η εξόδιος ακολουθία, τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Περιβλέπτου στα Ιωάννινα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου.

Ο γνωστός επιχειρηματίας έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων.

To αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 76χρονος, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε γκρεμό, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό του.

Ο Θ. Νιτσιάκος ήταν ο ιδρυτής της γνωστής σε Ελλάδα και Ευρώπη επιχείρησης-κολοσσού «Κοτόπουλα Νιτσιάκος», ενώ εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιούνταν με μεγάλη επιτυχία και στον ξενοδοχειακό τομέα.

Με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων και γεννημένος στις 25/3/1944, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος με σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας αποφάσισε το 1972 να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα.

Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατα τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του.

Έκτοτε πραγματοποιούσε συνεχή βήματα προόδου διευρύνοντας την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευή πτηνοτρόφων, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα. Παράλληλα η εταιρεία εκμεταλλευόμενη τις υποδομές της σε Ήπειρο και Μακεδονία, δραστηριοποιήθηκε έντονα στην αγορά των αυγών εκκολάψεως και νεοσσών, στην εμπορία πρώτων υλών ζωοτροφών και την παραγωγή ζωοτροφών για όλα τα παραγωγικά ζώα.

Την τελευταία δεκαετία, η «Νιτσιάκος» υλοποίησε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο που της εξασφάλισε συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας στις κύριες δραστηριότητες της και επιπλέον επέτρεψε την είσοδο της στην αγορά της ξηράς τροφής για ζώα συντροφιάς, τη δημιουργία για πρώτη φορά στην Ελλάδα κύκλωμα παραγωγής για νωπά τεμάχια γαλοπούλας και κουνέλι, την παραγωγή άλευρων για την αρτοποιΐα και τη βιομηχανία, και την εισαγωγή και εμπορία ενός νέου οικονομικού και φιλικού προς το περιβάλλον τύπου βιομάζας από φλοιό ηλιόσπορου.

Συλλυπητήρια

Η είδηση του θανάτου του γνωστού επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου συντάραξε την τοπική κοινωνία με πλήθος πολιτικών, φορέων και οργανισμών να εκφράζουν τη θλίψη τους και τα συλλυπητήρια τους στους οικείους του εκλιπόντος ενώ ψήφισμα εξέδωσε ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Δήμος Κόνιτσας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας στη δήλωσή του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με την αδόκητη απώλεια του Θεόδωρου Νιτσιάκου έφυγε από κοντά μας ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος, οικογενειάρχης, επιχειρηματίας και φίλος. Αυτοδημιούργητος και διαρκώς ανερχόμενος επαγγελματικά, άλλαξε κυριολεκτικά το επιχειρηματικό τοπίο στην Ήπειρο στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στον ποιοτικό τουρισμό. Επί σειράν δεκαετιών προσέφερε σημαντικά τόσο στην εθνική οικονομία, όσο και στον Έλληνα καταναλωτή δημιουργώντας ταυτόχρονα πολύτιμες θέσεις εργασίας και διευρύνοντας συνεχώς το φάσμα των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων σε όλη τη χώρα. Η περιοχή μας αλλά και η χώρα στερείται με την εκδημία του έναν δυναμικό και αποφασιστικό δημιουργό, που συνέβαλε στη βελτίωση της ζωής πάρα πολλών συνανθρώπων μας, που συνέδραμε διακριτικά και αθόρυβα επίσης πάρα πολλούς και που υπήρξε στη γενιά του πρωτοπόρος συντελεστής προόδου της πατρίδος μας. Η οικογένειά του, την οποία ως φίλος του συλλυπούμαι εκ βάθους καρδίας, είμαι βέβαιος πως την όλη του πολύπλευρη προσφορά θα συνεχίσει και θα διευρύνει».

Η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη δήλωσε: Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την απώλεια ενός σημαντικού ανθρώπου, επιτυχημένου επιχειρηματία, με διορατικότητα στις πολλαπλές επιλογές του και με κύρια έγνοια την εμπνευσμένη προβολή του τόπου και των ανθρώπων του. Γήινος, ειλικρινής, προσηνής και αισιόδοξος, δεμένος με την προσφιλή καταγωγική γη, μέχρι τέλους. Καλό δρόμο... Δύναμη και κουράγιο στους αγαπημένους του, που θα κουβαλούν την πολύτιμη ανάμνηση του...».

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Θοδωρή Νιτσιάκου: «Ο Θοδωρής Νιτσιάκος «έφυγε» με αναπάντεχο και τραγικό τρόπο, γεγονός που μας συγκλονίζει όλους. Υπήρξε άνθρωπος της δημιουργίας, εξέφρασε όσο λίγοι την έννοια της παραγωγικής Ελλάδας. Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, άφησε ένα ισχυρό αποτύπωμα και στίγμα με τις καινοτόμες ιδέες του. Δραστηριοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και στον τομέα του τουρισμού, βάζοντας τα Ιωάννινα στον χάρτη των τουριστικών προορισμών. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

«Νιώθω συγκλονισμένος από τον άδικο θάνατο του φίλου Θεοδωρου Νιτσιάκου! Ενός ανθρώπου που σε όλη τη διαδρομή της ζωής του, ξεχώριζε για το ήθος, τις αξίες, την εντιμότητα, την εργατικότητα και την προσφορά του στον τόπο!».

Σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης σημείωσε: «Άνθρωπος δοτικός, υποστηρικτικός, δεν αρνήθηκε ποτέ σε κανέναν τη βοήθειά του, ενώ πάντα ξεχωριστή θέση στις κουβέντες μας και στην καρδιά του είχε το χωριό του, η Αετομηλίτσα, εκεί όπου γεννήθηκε και περνούσε τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο του. Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος πίστευε πως ο τόπος μας, η Ήπειρος, έχει μέλλον και πολλές φορές συζητούσαμε για μια αναπτυξιακή πορεία που θα βασίζεται στον πρωτογενή τομέα! Φίλε Θόδωρε, το κενό που αφήνεις πίσω σου είναι δυσαναπλήρωτο, για τον τόπο, την οικογένεια κι όλους όσους σε γνωρίζαμε! Αιώνια σου μνήμη και θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγο και τα παιδιά σου!».

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και η Δημοτική Αρχή εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του Θεόδωρου Νιτσιάκου. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν ανέφεραν: «Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος υπήρξε ένας σπουδαίος επιχειρηματίας που έδωσε υπεραξία στον πρωτογενή τομέα αλλά και στον τουρισμό. Υπήρξε όμως κι ένας σπουδαίος άνθρωπος, απλός, βαθιά ευγενής και αφοσιωμένος στον τόπο του. Το κενό που αφήνει είναι τεράστιο. Οι φίλοι του αλλά και όσοι τον γνώρισαν θα τον θυμούνται για πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

O επικεφαλής Θωμάς Μπέγκας και σύσσωμη η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» εκφράζει «τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου. Ενός ανθρώπου η πορεία του οποίου ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα αλλά και του τουρισμού στον τόπο μας. Εκτός από επιτυχημένος επιχειρηματίας όμως, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος υπήρξε ένας άνθρωπος της προσφοράς και έφυγε αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του», σημειώνεται στο σχετικό μήνυμα.

Η Τατιάνα Καλογιάννη και η παράταξη «Ιωάννινα_2023» εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και την συμπαράσταση τους προς την οικογένειά του. «Η οικογένεια Νιτσιάκου, η επιχειρηματική κοινότητα του τόπου και της χώρας μας, καθώς και η κοινωνία των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, είναι «φτωχότερη», μετά τον αδόκητο χαμό του Θόδωρου Νιτσιάκου. Ένας εμπνευσμένος, ακούραστος και δημιουργικός συμπολίτης μας, ο οποίος μας τίμησε με την ειλικρινή του φιλία, «έφυγε» από κοντά μας, αφήνοντας πίσω του μία πλούσια παρακαταθήκη αξιών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή της σημείωσε μεταξύ άλλων: Από την περασμένη Παρασκευή το βράδυ ο τόπος μας έγινε φτωχότερος και αυτό είναι μια πραγματικότητα. Ο Θόδωρος Νιτσιάκος, στον κολοφώνα της δόξας του, έφυγε εντελώς άδικα για το μεγάλο ταξίδι της αιωνιότητας, αφήνοντας πίσω ορφάνια πρώτα στην οικογένεια, ύστερα σε όλους όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του και τελικά στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, όπου από την νιότη του δραστηριοποιήθηκε. Δίδαξε ήθος, επιμονή, αποφασιστικότητα, εργατικότητα και δημιουργία».

Ο επικεφαλής και τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης «Γιάννενα Τώρα» εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον «άδικο και πρόωρο χαμό του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος αποτέλεσε πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης στην Ήπειρο και υπήρξε μια σπουδαία προσωπικότητα της πόλης μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Το ΔΣ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του Θεόδωρου Νιτσιάκου, που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή. «Φτωχότερη αισθάνεται και η κυνηγετική οικογένεια της Ηπείρου και των Ιωαννίνων, μέλος της οποίας υπήρξε αδιάλειπτα ο Θεόδωρος Νιτσιάκος, ασκώντας την αγαπημένη δραστηριότητα, το κυνήγι, στα μέρη που γεννήθηκε και σε αυτά που έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή», τονίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους καθώς και τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον απροσδόκητο θάνατο του Θεόδωρου Νιτσιάκου «που με τη επιμονή του, την εργατικότητα και την διορατικότητα που τον διακατείχε, κατάφερε να δημιουργήσει έναν όμιλο επιχειρήσεων στην περιοχή που τόσο αγαπούσε και να προσδώσει στην Ήπειρο ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους οικείους του», σημειώνεται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Α.Π.Σ.Ι. – Η ΠΙΝΔΟΣ», ο Πρόεδρος Δημητρίου Ανδρέας και ο Γενικός Διευθυντής Τσακανίκας Λάζαρος εκφράζουν τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και αντί στεφάνου, θα καταθέσουν στη μνήμη του, χρηματικό ποσό στη «Μέριμνα». Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Θεόδωρου Νιτσιάκου προκάλεσε μεγάλη θλίψη σε όλο τον κόσμο της πτηνοτροφίας στη χώρα μας. Η συμβολή του, στην ανάπτυξη του πτηνοτροφικού κλάδου θεωρείται πολύ σημαντική».

Ο Πρώην Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανος Γρ. Φούσας σημειώνει στην ανακοίνωσή του: «Αποτίοντας φόρο τιμής σε μια μεγάλη προσωπικότητα, όπως ο εκλιπών, ας απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και ας ευχηθούμε στην οικογένεια συνέχιση και διεύρυνση του αξιομνημόνευτου έργου του».

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων στο συλλυπητήριο μήνυμά του ανέφερε: «Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος ήταν ένα «φαινόμενο» επιχειρηματία. Ευφυής, δυναμικός, μεθοδικός, ακούραστος, με όραμα και γνώσεις. Ο Σύνδεσμος μας είναι φτωχότερος σήμερα. Η βιομηχανία, όχι μόνο στην Ήπειρο, αλλά σε όλη την Ελλάδα είναι φτωχότερη σήμερα. Ο τουρισμός μας είναι φτωχότερος σήμερα. Η κοινωνία μας είναι φτωχότερη σήμερα».

Ο Πρόεδρος Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι εργαζόμενοι της «Ένωσης Αγροτών», εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του αποβιώσαντος και αντί στεφάνου καταθέτουν χρηματικό ποσό στην ΕΛΕΠΑΠ.

Η Συντεχνία Αρτοποιών Ιωαννίνων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο του Θεόδωρου Νιτσιάκου. Εύχεται από βάθους καρδιάς δύναμη και κουράγιο στα μέλη της οικογένειάς του και εκφράζει την βαθιά της θλίψη για την απώλεια ενός ανθρώπου που πρόσφερε τα μέγιστα στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία της κοινωνίας των Ιωαννίνων και όλης της χώρας.

Ο Πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους, για την απώλεια του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου.

Την βαθύτατη θλίψη για τον απροσδόκητο θάνατο του Θεόδωρου Νιτσιάκου εκφράζει με ανακοίνωση του ο Μορφωτικός Σύλλογος Πληκατίου «Ο Γράμμος» και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλόβρυσου.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος