Μαρ
20

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ - «Θωρακίζει» τη μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες
Εκτύπωση

Στην ενίσχυση των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας προχωρά ο Δήμος Ζίτσας, όπως προβλέπει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών με στόχο να εξυπηρετηθούν στο μέτρο του δυνατού ευπαθείς ομάδες πολιτών κατά το χρονικό διάστημα που εφαρμόζονται τα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορωναϊού.

 

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Κέντρου Κοινότητας αναλαμβάνουν, να καταγράψουν τις ανάγκες ευπαθών ομάδων ή ατόμων, που αφορούν στη διατροφή και την υγεία τους και μεριμνούν για την εξυπηρέτησή τους.

Όσοι κάτοικοι του Δήμου Ζίτσας δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, όπως οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, άτομα ΑμεΑ χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και χρόνιοι πάσχοντες από νοσήματα που απειλούνται από τον κορωνοϊό (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοκατασταλμένοι) μπορούν να απευθύνονται καθημερινά από τις οκτώ (08:00 π. μ.) το πρωί, έως τις τρείς (15.00 μ.μ.) μετά το μεσημέρι στα τηλέφωνα: 2651365903-2651365901-2651360243 καθώς και καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να στέλνουν τα αιτήματά τους ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Κέντρου Κοινότητας θα μεριμνούν για:

  • - Την εξυπηρέτησή τους σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και.
  • - Την παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών για τα πάσης φύσεως  πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω των δημοτικών υπηρεσιών και των ΚΕΠ.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση στη διάθεση των πολιτών παραμένουν όπως πάντα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μαλισσόβας στο τηλ. 6942209542, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλκιβιάδης Βότσικας στο τηλ. 6937150052 καθώς και ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος στο τηλ. 6936744439.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος